Anasayfa


04-10-2021
İki vekilden Anthimos’un ifadelerine tepki
Milletvekilleri İlhan Ahmet ile Burhan Baran ortak basın açıklaması yayımladı.
4 Ekim 2021 Pazartesi

KİNAL Rodop Milletvekili İlhan Ahmet ve İskeçe Milletvekili Burhan Baran, Dedeağaç (Aleksadrupoli) Metropoliti Anthimos’un ERT radyosunda yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Anthimos’un açıklamalarını şaşkınlık ve hayal kırıklığı ile dinlediklerini belirten iki vekil, “Trakya'daki müftü seçimine ilişkin bizlerin görüşüne atıfta bulunarak yapılan bu açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Sayın Anthimos'a, başkalarının görüşlerini yorumlamadan, sadece kendi kişisel görüşlerini ifade etmesini tavsiye ediyoruz. Çünkü bu yaptığı yanlış bir hareket ve yanlış bir yorum olmakla birlikte, saygı ve edep kurallarına da aykırıdır.” ifadelerini kullandı.

Anthimos’un yaptığı açıklamaların saygı ve edep kurallarına aykırı olduğunu vurgulayan vekiller ortak açıklamalarında şu ifadelere yer verdiler: “Sayın Anthimos'a, başkalarının görüşlerini yorumlamadan, sadece kendi kişisel görüşlerini ifade etmesini tavsiye ediyoruz. Çünkü bu yaptığı yanlış bir hareket ve yanlış bir yorum olmakla birlikte, saygı ve edep kurallarına da aykırıdır.

Bizler, tabi ki de Trakya’daki müftü meselesinin, antlaşmalara uygun olarak, Azınlığın hür iradesi, tercihi ve isteği doğrultusunda engel konmadan nihayi çözümünden yanayız.

Ayrıca, Partilerüstü Komisyon’un Azınlık ile ilgili olan kurumsal meselelerini, Parlamento'nun dışında olan dış kurumsal aktörler tarafından şekillendirmek ve müdahale edilmek istenmesi kabul edilemez.

Yani bu kurumsal aktörler, Parlamento'nun, partilerin ve her düzeydeki seçilmiş temsilcilerin yerini alamaz, bunu da burada açıkça belirtmek isteriz.

Din özgürlüğü meselelerine yapılan bu müdahaleler hukuka aykırı olup, Azınlığımızı rencide etmektedir.

Soydaşlarımızın gerçek iradesini oluşturan bu taleplerimizin, Partilerarası Komisyon’un sonuç raporuna dahil edilmesinin, acil ve kaçınılmaz bir ihtiyaç olduğunu da tekrar beyan ederiz.”

Haberler


Yerapetritis: ‘Deniz parklarının yeri henüz belirlenmedi’

UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final eşleşmeleri belli oldu

Yapay Zeka: Fırsatlar ve Dezavantajlar

Edirne’de ‘Balkan İş Forumu’

Bu geceden itibaren yağışlar etkili olacak

Topsidis, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Shinas’la görüştü

Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor

İran ve İsrail merkezli kurum ve kuruluşlarda güvenlik önlemleri artırıldı

YDP’nin Beleri adaylığına muhalefetten tepki

Yunanistan askeri heyetinden Edirne’deki tugay komutanlığına ziyaret

10 Yunanlıdan 7’si yaşam standartlarının kötüleşmesinden şikayet ediyor