Anasayfa


18-10-2021
55 yıl öncesine nostaljik yürüyüş
Gümülcine Belediye Tiyatrosu, 55 yıl öncesine kadar şehrin ortasından geçen eski nehir boyunca nostalji yürüyüşü düzenliyor.
18 Ekim 2021 Pazartesi


Gümülcine Belediye Tiyatrosu, 55 yıl öncesine kadar şehrin ortasından geçen eski nehir boyunca nostalji yürüyüşü düzenliyor.

Kuzey Yunanistan’dan 12 farklı şehirde gerçekleştirilen benzer etkinliklerin, “Şehirlerin Hikayeleri” programı çerçevesinde hayata geçirildiği ifade edildi. Şehirlerde gerçekleştirilecek etkinliklerin tümü şehirlerin tarihi ve kültürel özellikleriyle doğrudan ilgili.

Söz konusu programa katılan Gümülcine Belediye Tiyatrosu bu kapsamda “İnsan Nehri” adı altında bir etkinlik düzenliyor. Etkinlik çerçevesinde yıllarca Gümülcine’nin ortasından geçen ve şehrin tarihinde önemli bir yere sahip olan Bokluca Çayı’nın eski güzergahı boyunca vatandaşlar tarafından yürüyüş gerçekleştirilecek. Etkinliğin 14 Kasım Pazar günü saat 11:00’de başlayacağı ifade edildi. Etkinliğe katılacak vatandaşlar, 55 yıl öncesine kadar şehrin kuzeyinden gelerek ortasından geçen nehir boyunca yürüyecek ve bir insan nehri oluşturulacak.

Yürüyüş eski nehrin şehre giriş yaptığı Gümülcine Pazar yerinden başlayacak. Nostaljik yürüyüş etkinliği Gümülcine’nin batı çıkışındaki köprüde tamamlanacak. Yürüyüşün toplam uzunluğu 2,9 kilometre olacak. Yürüyüş boyunca çay üzerinde bulunan toplam 16 köprü hakkında da bilgi verilecek. Etkinlik çerçevesinde özellikle yaşlı vatandaşların şehrin ortasından geçen nehir ve üzerindeki köprülerle ilgili anılarının anlatılacağı küçük videolar oluşturulacak. Hazırlanacak videoların sosyal medya ortamında paylaşılacağı ayrıca eğitim sürecinde değerlendirilmek üzere bölge okullarına da verileceği ifade edildi.

Nostaljik etkinliğe katılmak isteyen vatandaşların theatrokomotinis@gmail.com mail adresinden ve aşağıdaki telefonlardan bilgi alabileceği belirtildi: 25310-37770, 25310-27484, 25310-25970.


Haberler


Yerapetritis: ‘Deniz parklarının yeri henüz belirlenmedi’

UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final eşleşmeleri belli oldu

Yapay Zeka: Fırsatlar ve Dezavantajlar

Edirne’de ‘Balkan İş Forumu’

Bu geceden itibaren yağışlar etkili olacak

Topsidis, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Shinas’la görüştü

Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor

İran ve İsrail merkezli kurum ve kuruluşlarda güvenlik önlemleri artırıldı

YDP’nin Beleri adaylığına muhalefetten tepki

Yunanistan askeri heyetinden Edirne’deki tugay komutanlığına ziyaret

10 Yunanlıdan 7’si yaşam standartlarının kötüleşmesinden şikayet ediyor