Anasayfa

25-10-2021
Türk çocuklarına İslam dinini Yunanca öğretme uygulaması sürdürülüyor
Batı Trakya'daki Türk azınlık üyesi öğrencilere İslam dinini Yunanca dilinde öğretme uygulaması sürdürülüyor.
25 Ekim 2021 Pazartesi

Batı Trakya'daki Türk azınlık üyesi öğrencilere İslam dinini Yunanca dilinde öğretme uygulaması sürdürülüyor. Yunanistan tarafından uygulamaya konulan ve Batı Trakya Türk Azınlığı'nın tepkilerine rağmen devam ettirilen uygulama çerçevesinde Eğitim Bakanlığı, Batı Trakya'daki devlet okullarına giden Türk öğrencilere Yunanca olarak İslam dini dersi yapıyor.

"240 İmam Yasası" olarak bilinen düzenleme çerçevesinde son yıllarda Eğitim Bakanlığı ile "ierodidaskalos" (din dersi öğreticisi) adı verilen kişiler arasında sözleşme imzalanıyor. Devamında Müslüman Türk Azınlığı'nın içinden çıkan "ierodidaskaloslar" bölgedeki devlet okullarında görevlendiriliyor ve Türk çocuklarına Yunanca İslam dini dersi veriyor.

Bu çerçevede geçtiğimiz günlerde Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti Eğitim Müdürlüğü'nde bir toplantı yapıldı. Toplantıda, "ierodidaskalos"ların tayinleriyle ilgili komisyonun ele aldığı konular değerlendirildi. Toplantının, 6 Ekim tarihinde "ierodidaskalosların" sözleşme imzalamalarından sonra takip eden sürecin bir parçası olduğu ifade edildi. Eyalet Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bu uygulamanın Yunanistan'ın azınlık mensubu öğrencilerin din dersini öğrenmelerine gösterdiği önemin bir göstergesi olduğu iddia edildi.


Haberler


Aleksis Çipras’ın kitap tanıtımına yoğun katılım

Erdem Hüseyin’den çiftçi eylemine destek ziyareti

ABTTF’den BM İnsan Hakları Konseyi’ne yazılı bildiri

Yassıköy Belediyesi’nden çiftçilere destek

Topsidis’ten Gümülcine Devlet Hastanesine ziyaret

‘Byron’ Zakinthos, Rodos ve Lakonya’yı vurdu

Çiftçi eylemi nedeniyle İpsala’dan geçemeyen tırlar Kapıkule ve Hamzabeyli’ye yöneldi

Çiçek hastalığı için 50 milyon euroluk destek paketi açıklandı

Maronya – Şapçı Belediyesi dezenfeksiyon noktaları kurdu

Ege Üniversitesinde Batı Trakya ve Oniki Ada Türklerinin sorunları masaya yatırılıyor

İskeçe Müftülüğünden “Evliliğe İlk Adım” Programı

Egnatia Otoyolu’nda trafik çiftçi eylemleri nedeniyle durduruldu