Anasayfa

03-11-2021
Zeybek: 'Hükümet Kovid salgınıyla mücadelede başarısız olmuştur'
İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, hükümetin salgınla mücadelede başarısız olduğunu söyledi.
3 Kasım 2021 Çarşamba

İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, hükümetin salgınla mücadelede başarısız olduğunu söyledi.

Meclis Genel Kurulu’nda halka açık pazarların düzenlemesi ile ilgili yasa tasarısıyla ilgili görüşmelerin yapıldığı oturumda konuşan milletvekili Zeybek, "Hükümet pandemiyi iyi yönetemeyerek salgınla başa çıkma konusunda başarısız olmuştur. Bu durum hastanelerde ciddi bir personel eksikliğine yol açmıştır, ayrıca aşılanmaya teşvik etmek konusunda herhangi bir stratejileri de olmadığı görülmüştür." ifadelerini kullandı.


Hükümet kararıyla köylerdeki sağlık merkezlerinin kapatılmasını da eleştiren Zeybek, "Sağlık ocaklarındaki hizmetlerin faaliyetlerini azaltarak ayrıca köylerde bulunan sağlık merkezlerini tamamen kapatarak hastanede meydana gelen doktor açığını kapatma çabaları içerisindedirler. Özellikle Avdira sağlık merkezinin Avdira ve Topiros bölgesinde yaşayan yaklaşık 30.000 vatandaşa hizmet verdiği düşünülürse kapatılması büyük bir darbedir." dedi.

Hükümetin 92 yıldır faaliyet gösteren halk pazarlarını da yok etmek istediğini dile getiren Hüseyin Zeybek şunları söyledi: "Sağlık sistemini yok etmekle kalmayıp, 92 yıldır faaliyet gösteren halka açık pazarları da yok etme çabası içerisindedirler. Bu da, halk pazarı lisanslarının yüzde 50'sinin üretici olma koşulunu kaldırıp onun yerine sabit yerler ile ilgili puanlama sistemini uygulamaya koymaktadır ve her halk pazarının kendisine özgü çalışma koşulları getirilmektedir. Söz konusu yasa tasarısı, üretici ve tüketici arasında aracısız satışı yok ederek pazarların sosyal yapısını değiştirmektedir. Yeni Demokrasi Hükümeti, bu sektörde faaliyet gösteren üreticilere destek olması gerekirken engel olmaktadır, bize göre çözüm değil sorun içeren bir yasa olduğundan geri çekilmesini talep etmekteyiz."


Haberler


Adalet Gözlemevinden Yunanistan’a uyarı

Dendias Sofya’da Bulgar mevkidaşı Zapryanov ile görüştü

Rodop ilinde kadastro beyanları için ek süre talebi

Zeybek: “Egnatia Otoyolu’nda ücretsiz geçiş hakkı risk altında”

Hava değişiyor: Kış geri geliyor

Gümülcine’nin Yalçın’ı hayatını kaybetti

Trafik cezası SMS’lerine dikkat: Yeni dolandırıcılık girişimi

Gümülcine Belediyesinden ‘Görünmeyen Kirlilik’ etkinliği

Levent Sadık Ahmet’in ‘Bluefarm Tarım’ına Türkiye İş Bankası ortak oldu

Gümülcine eski Belediye Başkanı Dimitris Koçakis hayatını kaybetti

Fahiş fiyatlara karşı acil önlemler

Celal Bayar öğrencilerinin Eski Cami ziyareti: Çocuklar üzerinden algı operasyonu mu?