Anasayfa

04-11-2021
Encümenler Birliği imza kampanyası başlatıyor
Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği, son dönemde Azınlık okullarıyla ilgili atılan hukuksuz adımları engellemek amacıyla imza kampanyası başlatacağını açıkladı.
4 Kasım 2021 Perşembe

Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği, son dönemde Azınlık okullarıyla ilgili atılan hukuksuz adımları engellemek amacıyla imza kampanyası başlatacağını açıkladı.

Açıklamada, toplanacak imzaların Bölge Eğitim Müdürlüğüne ve Atina’da ilgili makamlara teslim edileceği beilirtildi.

Encümenler Birliği, konuyla ilgili olarak yaptığı toplantı sonrası 3 Kasım Çarşamba günü yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklama şöyle:

"Birliğimizin dün gece gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısı neticesinde, idarenin azınlık Okulları ile ilgili hukuksuz adımlarına dur deme çalışmaları çerçevesinde , en son basın açıklamamızda da bahsettiğimiz imza kampanyasını, 3 Kasım 2021 tarihinde başlatmak ve toplanacak imzaları 3 Aralık 2021 günü velilerin de katılımıyla Bölge eğitim müdürlüğüne teslim etmek, akabinde konuyu Atina'da yetkililerle görüşmek ve aynı imzaları kendilerine de teslim etmek konusunda mutabık kalındı.

Aynı zamanda yine dün gece alınan kararlarla ilgili bilgi vermek üzere bu akşam itibariyle iskeçenin ova bölgesindeki encümenlerle bir araya gelindi. Bu bilgilendirme toplantıları çerçevesinde 5 Kasım Cuma akşamı saat 18:00 de Dolaphanda ve saat 20:00 da Şahinde İskeçe Balkan kolu encümenleriyle, 6 Kasım Cumartesi İskeçe merkez ve civar köyleri encümenleri ile, 8 Kasım Pazartesi akşamı saat 19:30da Kozlukebir bölgesi encümenleriyle ve 9 Kasım Salı akşamı saat 19:30da İskeçe yaka bölgesi encümenleriyle bir araya gelme planlanmaktadır. Diğer bölgelerimizin encümen heyetleri ile yapılacak toplantılar kesinleşince onlarla ilgili de bilgi verilecektir."


Haberler


Atina’daki Filistin Temsilcisi Yunanistan’a Filistin devletini tanıma çağrısı yaptı

Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti bölge ürünlerini dünya pazarına sunmak istiyor

Seçmenin önceliği günlük yaşamın iyileştirilmesi

Batı Trakyalı doktorun başkanlığındaki ekipten gururlandıran başarı

Yassıköy Belediyesi, filosuna üç yeni aracı daha kattı  

Gümülcine Belediyesi Brüksel’de “Herkes İçin Şehir” projesini tanıttı

Avrupa, 2030’a kadar savunmada öz yeterlilik hedefi koydu

Topsidis, Brüksel’de AP milletvekilleriyle buluştu

Selanik’teki Atatürk Evinde restorasyonda sona yaklaşıldı

Hüseyin Zeybek: “İşcilerin inasanca yaşama hakkı ellerinden alınıyor”

Stamatis Sakellion’dan dikkat çeken makale: “Batı Trakya’daki kimlik meselesi artık kapanmalıdır”

Naim Süleymanoğlu’nun doğduğu ev müze olarak açılıyor