Anasayfa


26-11-2021
Burhan Baran: ‘Komisyonun kuruluş amaçlarından şüphe etmiştim ve haklı çıktım’
İskeçe KİNAL Partisi Milletvekili Burhan Baran, Trakya Kalkınma Komisyonu’nun nihai raporunu GÜNDEM’e değerlendirdi. Baran, raporun azınlığın kronik sorunlarına çözüm getirecek nitelikle olmadığını vurguladı.
26 Kasım 2021 Cuma

Milletvekili Burhan Baran, “Trakya Kalkınma Komisyonu’nun nihai kararı tabii ki azınlığın beklentilerini tatmin edebilecek, kronik sorunlarına çözüm getirebilecek nitelikte değil.” ifadesini kullandı.

Raporun, Lozan Antlaşması’nın azınlık haklarıyla ilgili çerçeveyle tezat teşkil ettiğini belirten Baran, komisyonun amaçlarından hep şüphe duyduğunu ve şüphelerinde de haklı çıktığını söyledi.

Baran şunları dile getirdi: “Ayrıca Lozan Antlaşması ile çerçevesi belirlenmiş azınlık haklarının ruhu ile de tezat teşkil etmektedir. Haliyle kararların uygulamaya geçirilebilmesinde sorunlar yaşanacağı kanaatindeyim. Komisyonun kuruluş aşamasındaki amaçlarından hep şüphe etmiştim. Bana iyi niyetten uzak gelmişti ve bu şüphelerimde maalesef haklı çıktım.”

Baran, Trakya Kalkınma Komisyonu raporunun azınlık temsilcileriyle geniş tabanlı görüşme yapılmadan hazırlandığını, dolayısıyla bunun başarı şansının olmadığını vurguladı.

Milletvekili Burhan Baran sözlerini şöyle tamamladı: “Azınlığın ana konularında azınlık temsilcileriyle geniş tabanlı bir görüşme yapılmadan üretilen çözümler, çözümsüz kalmaya mahkumdur. Trakya Kalkınma Komisyonu’nda iktidar partisi Yeni Demokrasi Partisi dışındaki partilerin de aleyhte görüş belirtmesi raporun çözüm getirmekten uzak, diz üstünde yazılmış bir rapordan öteye geçmediğinin kanıtıdır.”

Haberler


UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final eşleşmeleri belli oldu

Yapay Zeka: Fırsatlar ve Dezavantajlar

Edirne’de ‘Balkan İş Forumu’

Bu geceden itibaren yağışlar etkili olacak

Topsidis, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Shinas’la görüştü

Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor

İran ve İsrail merkezli kurum ve kuruluşlarda güvenlik önlemleri artırıldı

YDP’nin Beleri adaylığına muhalefetten tepki

Yunanistan askeri heyetinden Edirne’deki tugay komutanlığına ziyaret

10 Yunanlıdan 7’si yaşam standartlarının kötüleşmesinden şikayet ediyor

Dendias bugün Meriç iline geldi