Anasayfa


27-11-2021
Edirne İl Eğitim Müdürlüğü’nden Batı Trakya ziyareti
Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri Batı Trakya’yı ziyaret etti. İl eğitim müdürü Dr. Önder Arpacı başkanlığındaki heyet, 25 Kasım Perşembe günü Gümülcine’ye geldi. İlk olarak Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nu ziyaret eden heyet, Başkonsolos Murat Ömeroğlu’yle görüştü.
27 Kasım 2021 Cumartesi

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri Batı Trakya’yı ziyaret etti. İl eğitim müdürü Dr. Önder Arpacı başkanlığındaki heyet, 25 Kasım Perşembe günü Gümülcine’ye geldi. İlk olarak Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nu ziyaret eden heyet, Başkonsolos Murat Ömeroğlu’yle görüştü.

Önder Arpacı başkanlığındaki heyet daha sonra Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’i ziyaret ederek bir süre görüştü.

Konuk heyet daha sonra Gümülcine Türk Gençler Birliği’ne geçti. Burada GTGB Başkanı Sedat Hasan tarafından karşılanan konuklar, dernek hakkında bilgi aldı. Edirne İl Eğitim Müdürü Önder Arpacı ve beraberindekiler daha sonra BİHLİMDER’i ziyaret etti. Burada da dernek başkanı Mehmet Emin Ahmet ile görüşen konuk heyet, Kozlukebir Belediyesi’ni ziyaret ederek belediye başkanı Rıdvan Ahmet ile bir araya geldi.

Edirne'den gelen heyet, Gümülcine'de Kahveci Mezarlığı'ndaki Dr. Sadık Ahmet'in kabrini de ziyaret ederek, dua etti.

Dr. Önder Arpacı ve beraberindeki grup, Dimetoka Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Süleyman Macır'la da görüştü.

Türkiye’den gelen konuk heyet 26 Kasım Cuma günü ise İskeçe’ye geçti. İlk olarak İskeçe Türk Birliği’ni ziyaret eden il eğitim müdürü Önder Arpacı ve beraberindekiler, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu’ndan derneğin tarihi, sürdürdüğü hukuk mücadelesi ve faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Arpacı ve beraberindeki heyet daha sonra Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği İskeçe Şubesini ziyaret ederek, dernek başkanı Hüseyin Baltacı ile görüştü ve derneğin çalışmaları hakkında bilgi edindi.

Heyet daha sonra İskeçe Müftülüğü’ne geçti. Burada İskeçe Müftüsü Ahmet Mete tarafından karşılanan Edirne il eğitim müdürü Önder Arpacı ve kendisine eşlik eden heyet üyeleri müftülüğün faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Konuk heyet aynı gün İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek ve Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin’le öğle yemeğinde bir araya geldi.

Şahin köyünü de ziyaret eden Türkiyeli konuklar, Şahin’deki kültür merkezinde soydaşlarla bir araya geldi. Konuk heyet daha sonra Kozluca köyüne geçerek burada da soydaşlarla görüştü. Edirne’den gelen ekip 27 Kasım Cumartesi sabahı İskeçe’den ayrılarak Bulgaristan’a geçti.

Haberler


Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek

Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret