Anasayfa

10-12-2021
Encümenler Birliği'nden boykot kararı!
Azınlık Okulları Encümenler Birliği Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri, 7 Aralık tarihinde gerçekleştirdikleri çevrim içi toplantıda boykot kararı aldı.
10 Aralık 2021 Cuma

Azınlık Okulları Encümenler Birliği tarafından yapılan açıklamada, hak gasplarına dikkat çekmek amacıyla 17 Aralık Cuma günü Batı Trakya genelindeki tüm azınlık ilkokullarına öğrencilerin gönderilmemesi yönünde encümen ve velilere tavsiyede bulunulması kararı alındığı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak Azınlık Okulları Encümenler Birliği tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Azınlık Okulları Encümenler Birliği Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri 7 Aralık tarihinde gerçekleştirdikleri çevrim içi toplantıda, idarenin haksız ve hukuka aykırı uygulamalarından vazgeçmediğini hatta ve hatta bunlara her geçen gün yeni bir hukuksuzluğu ekleyerek devam ettirdiğini dikkate alarak;

Hukuksuz uygulamalara dur demek ve sesimizi gerek Yunan, gerekse uluslararası kamuoyuna duyurabilmek ve hak gasplarına dikkat çekmek amacıyla 17 Aralık Cuma günü Batı Trakya genelinde tüm azınlık ilkokullarına öğrencilerin gönderilmemesi yönünde encümen ve velilere tavsiyede bulunulmasını kararlaştırmışlardır.

Bu vesileyle ve 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü münasebetiyle, eğitim hakkının en önemli insan haklarından bir tanesi olduğunu ülkemiz idarecilerine bir kez daha hatırlatmak isteriz. Azınlık eğitiminin statüsü uluslararası ve ikili antlaşmalarla belirlenmiş olup, bu statü, tek taraflı irade ile ve bu antlaşmalara aykırı iç hukuk düzenlemeleri ile ortadan kaldırılamaz. Bu açıkça, hukuk tanımazlıktır, uluslararası hukuku yok saymaktır ve demokrasinin beşiği olduğu iddia edilen ülkemiz Yunanistan için, kocaman bir kara lekedir.

Değerli encümenler ve saygıdeğer veliler; Unutmayalım ki, çocuklarımız geleceğimizdir! Geleceğimizin ipotek altına alınmasını istemiyorsak, hep birlikte HAK GASPINA SON diyelim."

Haberler


FUEN’de Batı Trakya için dini özerklik kararı

Kireççiler köyündeki posta dağıtımı sorununa çözüm talebi

Hakan Fidan’dan “Ege’de gerilim istemiyoruz” mesajı

DEB Partisinden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri iş birliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor

Margarita Papandreu 103 yaşında hayatını kaybetti

Türk turistlerin Yunan adalarına ilgisi artıyor

Yapay zekâyla yakınlarının sesini kopyalayıp dolandırdılar