Anasayfa

10-12-2021
'Azınlığımızın haklarının gasp edilmeden uygulanmasını talep ediyorum'
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
10 Aralık 2021 Cuma

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Çiğdem Asafoğlu açıklamasında, 1948 yılından bu yana insan hakları konusunda oldukça yol katedildiğini, fakat Yunanistan'ın Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı'nın haklarına gereken saygıyı göstermediğini belirtti.

Konuyla ilgili olarak, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu tarafından yapılan açıklama şöyle:

"İnsan Hakları Beyannamesi'nin kabul edildiği 10 Aralık 1948 yılından bu yana kutlanan Dünya İnsan Hakları gününü gönülden kutlarım. 21. Yüzyılda evrensel çerçevede insan hakları konusunda oldukça yol katedilmesine rağmen bir çok konuda insanlık olarak hala zaafiyetlerimiz olduğu aşikardır. Ne yazık ki bu, vatandaşı olduğumuz ülkemiz Yunanistan'ın Azınlık hakları konusunda da ön plana çıkmaktadır.

Avrupa Birliği üyesi olan, her fırsatta insan haklarına saygı gösterdiğini dile getiren ülkemiz Yunanistan Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı'nın insan ve azınlık haklarına gereken saygıyı göstermediği açıktır. Eğitim, din özğürlüğü, etnik kimlik gibi konularda ayrım ve haksızlıklara devam edilmesi, ülkemizdeki insan hakları konusunun ciddiyetle ele alınmasını ortaya koymaktadır.

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı'mızın ve tüm dünya milletlerinin İnsan Hakları gününü kutlarken, önce Azınlığı'mızın haklarının artık gasp edilmeden uygulanmasını talep eder, tüm dünyada da ırk din ve cinsiyet ayrımı yapılmadan barışın ve huzurun hakim olmasını gönülden temenni ederim."

Haberler


Selanik-Milano seferine bomba ihbarı

Kozlukebir Belediyesi’nden kantar kurulması için Tütün Üreticileri Kooperatifine arazi tahsisi

İskeçe’de “Ergenlik: Çatışmadan İletişime” söyleşisi düzenlendi

Fenerbahçe’de teknik direktörlük görevine Emre Belözoğlu getirildi

Gümülcine Müftülüğünden sahte video uyarısı: Hukuki süreç başlatıldı

Pamuk üreticisi artan maliyetler ve düşük fiyatlar arasında sıkıştı

F-16 savaş uçakları 5 Kasım’da Gümülcine semalarında olacak

ABD’nin ilk Müslüman senatörü Abdul el-Sayed zaferini ilan etti

İTB 100. yıl hazırlıklarını eski başkanlarla değerlendirdi

ABD ara seçimlerinde Demokratlar Kongrenin iki kanadında da çoğunluğu aldı

Velilerden İsrail’in İskeçe’deki okula ekipman bağışlamasına tepki

OPEKEPE skandalı büyüyor