Anasayfa

10-12-2021
ABTTF'den "Dünya İnsan Hakları Günü" mesajı
ABTTF Başkanı: "İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabul edilişinin 73. Yılının kutlandığı bu özel günde ülkemiz Yunanistan'da Batı Trakya Türk toplumunun maruz kaldığı temel hak ihlalleri ve sistematik ayrımcılığın son bulmasını, ülkemizden demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerine tam saygı göstermesini istiyoruz."
10 Aralık 2021 Cuma

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu'nun (ABTTF) 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, Batı Trakya Türk toplumunun temel insan haklarından mahrum bırakılması eleştirildi.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, "ABTTF olarak tüm insanların 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutluyoruz. İnsan hakları alanında en önemli belge olan ve tüm dünyanın kabul ettiği İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabul edilişinin 73. yılında ülkemiz Yunanistan'da Batı Trakya Türk toplumu en bariz şekilde temel hak ihlalleri ve sistematik ayrımcılıkla yüz yüzedir. Kolektif olarak kendimizi tanımlama hakkımızın reddedildiği, 'Türk' kimliğimizin inkar edildiği ülkemizde 'Türk' isimli derneklerimiz yasaklıdır. Ülkemiz, Trakya Kalkınma Komisyonu örneğinde olduğu gibi her fırsatta ikili ve uluslararası antlaşmalarla sahip olduğumuz hakları tümüyle ortadan kaldırmaya çalışmakta, politika ve uygulamalarıyla İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni görmezden gelmektedir. Ülkemizden toplumumuza yönelik uyguladığı ayrımcılığa son vermesini, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerine tam saygı göstererek, hak ve özgürlüklerimiz ile ilgili antlaşmalardan doğan yükümlüklerini yerine getirmesini talep ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Haberler


Batı Trakya Türküne dil ve kimlik üzerinden kurulmak istenen baskı

Işıklar köyündeki iftar programına yoğun katılım

DYPA’dan çalışanlara eğitim programı: 750 euroya kadar destek

YTB Başkanlığına Abdulhadi Turus asaleten atandı

GAT genel kurulu 29 Mart’ta

Gökçepınar’da Ramazan bereketi, soydaşlar iftar sofrasında buluştu

Bülent Kamiloğlu’ndan Spartakos tartışmasına ilişkin açıklama

DEB Partisi: ‘Spartakos’un talebi toplumsal barışa ve huzura yönelik saldırıdır’

Danışma Kurulu Spartakos’un taleplerine tepki gösterdi

Mucize Tiyatrosu “Hisseli Harikalar Kumpanyası” oyununu sahneleyecek

Yunanistan, Batı Trakya’dan Bulgaristan’a hava savunma desteği sağlayabilir

Dışişleri Bakanı Yerapetritis: “Suda Üssü tehdit altında değil”