Anasayfa

14-12-2021
'Hukuksuz uygulamalara dikkat çekmek istiyoruz'
Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı Ahmet Kara, 17 Aralık Cuma günü yapılacak eğitim eylemiyle ilgili olarak GÜNDEM'e konuştu.
14 Aralık 2021 Salı

Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı Ahmet Kara, 17 Aralık Cuma günü yapılacak eğitim eylemiyle ilgili olarak GÜNDEM'e konuştu.

Yönetimin hukuksuz uygulamalarına dikkat çekmek için eylem kararı aldıklarını belirten Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı Ahmet Kara, "Yaptığımız diyalog çağrısı idare tarafından dikkate alınmamış ve veliler resmen yok sayılmıştır." dedi.

Ahmet Kara şu ifadelere yer verdi: "Encümenler Birliği yönetimi olarak göreve geldiğimiz andan itibaren idarenin azınlık eğitimi üzerinde oynadığı oyunları sonlandırmak için elimizden ne geliyorsa yapacağımızı belirtmiş ve yetkilileri azınlık okullarının asıl sahipleri encümenlerle diyaloğa davet etmiştik. Yaptığımız bu diyalog çağrısı idare tarafından dikkate alınmamış ve çocukları azınlık okullarında eğitim gören veliler resmen yok sayılmıştır. Bu vesileyle bugüne kadar yapılmış ve yapılmaya devam eden bütün hukuksuz uygulamalara dikkat çekmek için bu kararı aldık."

Gasp edilen eğitim haklarına dikkat çekmek ve bu duruma tepki göstermek amacıyla 17 Aralık Cuma günü çocukları okullara göndermeyeceklerini anlatan Encümenler Birliği Başkanı Ahmet Kara, güçlü bir mesaj vermek istediklerini vurguladı.

Kara sözlerini şöyle tamamladı: "Devlet, gerek merkezdeki yöneticileri gerekse bölgemizdeki yöneticileri aracılığı ile her geçen gün azınlık eğitimini nasıl sekteye uğratırım çalışmaları üzerinde durmakta. Bu apaçık ortada. Öyle olmadığını ve devletin gerek ikili anlaşmalar gerekse uluslararası antlaşmalarla yüklendiği sorumluluğu yerine getirdiğini hiçbir devlet yetkilisi iddia edemez. Durum böyle olunca biz velilere düşen görev haklarımızı sonuna kadar korumanın yollarını aramaktır. Hakkımızı gasp edenlere artık yeter diyoruz ve bütün velilerimizi 17 Aralık cuma günü çocuklarını okula göndermeyerek yönetime güçlü bir mesaj vermeye davet ediyoruz."

Haberler


ABTTF’den Fenerbahçeliler Derneği kararına tepki

Gümülcine’de Paralimpi̇k Eğitim Parkı kurulacak

YTB’den soydaş edebiyatına destek programı

Mucize Tiyatrosu sezonu renkli etkinliklerle kapattı

Dışişleri Bakanlığında yeni dönem: Daimi İdari Bakan Yardımcılığı geliyor

Hükümetin önerdiği anayasa reformu mecliste görüşülmeye başlandı

Türkiye ve Yunanistan Dışişleri Bakanları Sofya’da görüştü

Yunanistan’da uyuşturucu kullanımında tehlikeli yükseliş

TOÇEK Tiyatro Topluluğu Konya’da ayakta alkışlandı

Yonca üreticileri için de minimis başvuruları bugün başlıyor

Hacıgene’den Koroner Ünite konusunda hastane yönetimine soru

KKE Rodop Bölge Komitesi: Çiftçilere yönelik kovuşturmalar geri çekilsin