Anasayfa

14-12-2021
ABTTF'den destek açıklaması
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Cuma günü Batı Trakya genelindeki azınlık okullarında yapılacak eyleme destek verdiğini açıkladı.
14 Aralık 2021 Salı

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Cuma günü Batı Trakya genelindeki azınlık okullarında yapılacak eyleme destek verdiğini açıkladı. Açıklamada, "Ülkemiz Yunanistan tek taraflı kararlar ve uygulamalarla toplumumuzun eğitim hakkını on yıllardır gasp etmekte, çocuklarımızın geleceğine ipotek koymaktadır." ifadelerine yer verildi.

Konuyla ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Batı Trakya Türk toplumu, ikili ve uluslararası antlaşmalarla eğitim özerkliğine sahip olmasına rağmen ülkemiz Yunanistan tek taraflı kararlar ve uygulamalarla toplumumuzun eğitim hakkını on yıllardır gasp etmekte, çocuklarımızın geleceğine ipotek koymaktadır. ABTTF olarak Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği'nin eylem kararını sonuna kadar destekliyor, ülkemizi eğitim özerkliğimize saygı göstermeye ve okullarımızla ilgili tek taraflı kararlar almaya derhal son vererek, toplumumuzla samimi ve doğrudan diyalog kurmaya çağırıyoruz." dedi.

Haberler


Batı Trakya Türküne dil ve kimlik üzerinden kurulmak istenen baskı

Işıklar köyündeki iftar programına yoğun katılım

DYPA’dan çalışanlara eğitim programı: 750 euroya kadar destek

YTB Başkanlığına Abdulhadi Turus asaleten atandı

GAT genel kurulu 29 Mart’ta

Gökçepınar’da Ramazan bereketi, soydaşlar iftar sofrasında buluştu

Bülent Kamiloğlu’ndan Spartakos tartışmasına ilişkin açıklama

DEB Partisi: ‘Spartakos’un talebi toplumsal barışa ve huzura yönelik saldırıdır’

Danışma Kurulu Spartakos’un taleplerine tepki gösterdi

Mucize Tiyatrosu “Hisseli Harikalar Kumpanyası” oyununu sahneleyecek

Yunanistan, Batı Trakya’dan Bulgaristan’a hava savunma desteği sağlayabilir

Dışişleri Bakanı Yerapetritis: “Suda Üssü tehdit altında değil”