Anasayfa

15-12-2021
Erdem Hüseyin: 'Azınlığın eğitimi yaz-boz tahtası olamaz'
Kozlukebir Belediyesi ana muhalefet Birlik Listesi Başkanı Erdem Hüseyin, azınlık okullarında 17 Aralık Cuma günü yapılacak olan eylemi desteklediğini açıkladı.
15 Aralık 2021 Çarşamba

Kozlukebir Belediyesi ana muhalefet Birlik Listesi Başkanı Erdem Hüseyin, azınlık okullarında 17 Aralık Cuma günü yapılacak olan eylemi desteklediğini açıkladı.

Konuyla ilgili olarak Erdem Hüseyin tarafından yapılana açıklama şöyle:

"Batı Trakya'da Azınlığın eğitimi yaz-boz tahtası olamaz. İktidara gelen her hükümetin eğitimimiz üzerinde denediği farklı uygulamaları kabul edilemez.

Azınlığın hakları uluslararası anlaşmalar ve ikili anlaşmalarla garanti altına alınmış ve Bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı kararlarıyla asla değiştirilemez. Tabii ki kaliteli bir eğitim çağımıza uygun olmalıdır, ancak bu Azınlık okullarını kapatarak değil, Azınlık okullarımızda seviye yükselterek olabilir.

Dolayısıyla, Encümenler Birliği'nin eylem kararını sonuna kadar destekliyor, ülkemiz Yunanistan'ı eğitim özerkliğimize saygı göstermeye ve okullarımızla ilgili tek taraflı kararlar almaya derhal son vermeye çağırıyoruz."

Haberler


Batı Trakya Türküne dil ve kimlik üzerinden kurulmak istenen baskı

Işıklar köyündeki iftar programına yoğun katılım

DYPA’dan çalışanlara eğitim programı: 750 euroya kadar destek

YTB Başkanlığına Abdulhadi Turus asaleten atandı

GAT genel kurulu 29 Mart’ta

Gökçepınar’da Ramazan bereketi, soydaşlar iftar sofrasında buluştu

Bülent Kamiloğlu’ndan Spartakos tartışmasına ilişkin açıklama

DEB Partisi: ‘Spartakos’un talebi toplumsal barışa ve huzura yönelik saldırıdır’

Danışma Kurulu Spartakos’un taleplerine tepki gösterdi

Mucize Tiyatrosu “Hisseli Harikalar Kumpanyası” oyununu sahneleyecek

Yunanistan, Batı Trakya’dan Bulgaristan’a hava savunma desteği sağlayabilir

Dışişleri Bakanı Yerapetritis: “Suda Üssü tehdit altında değil”