Anasayfa

15-12-2021
Erdem Hüseyin: 'Azınlığın eğitimi yaz-boz tahtası olamaz'
Kozlukebir Belediyesi ana muhalefet Birlik Listesi Başkanı Erdem Hüseyin, azınlık okullarında 17 Aralık Cuma günü yapılacak olan eylemi desteklediğini açıkladı.
15 Aralık 2021 Çarşamba

Kozlukebir Belediyesi ana muhalefet Birlik Listesi Başkanı Erdem Hüseyin, azınlık okullarında 17 Aralık Cuma günü yapılacak olan eylemi desteklediğini açıkladı.

Konuyla ilgili olarak Erdem Hüseyin tarafından yapılana açıklama şöyle:

"Batı Trakya'da Azınlığın eğitimi yaz-boz tahtası olamaz. İktidara gelen her hükümetin eğitimimiz üzerinde denediği farklı uygulamaları kabul edilemez.

Azınlığın hakları uluslararası anlaşmalar ve ikili anlaşmalarla garanti altına alınmış ve Bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı kararlarıyla asla değiştirilemez. Tabii ki kaliteli bir eğitim çağımıza uygun olmalıdır, ancak bu Azınlık okullarını kapatarak değil, Azınlık okullarımızda seviye yükselterek olabilir.

Dolayısıyla, Encümenler Birliği'nin eylem kararını sonuna kadar destekliyor, ülkemiz Yunanistan'ı eğitim özerkliğimize saygı göstermeye ve okullarımızla ilgili tek taraflı kararlar almaya derhal son vermeye çağırıyoruz."

Haberler


ABTTF’den Fenerbahçeliler Derneği kararına tepki

Gümülcine’de Paralimpi̇k Eğitim Parkı kurulacak

YTB’den soydaş edebiyatına destek programı

Mucize Tiyatrosu sezonu renkli etkinliklerle kapattı

Dışişleri Bakanlığında yeni dönem: Daimi İdari Bakan Yardımcılığı geliyor

Hükümetin önerdiği anayasa reformu mecliste görüşülmeye başlandı

Türkiye ve Yunanistan Dışişleri Bakanları Sofya’da görüştü

Yunanistan’da uyuşturucu kullanımında tehlikeli yükseliş

TOÇEK Tiyatro Topluluğu Konya’da ayakta alkışlandı

Yonca üreticileri için de minimis başvuruları bugün başlıyor

Hacıgene’den Koroner Ünite konusunda hastane yönetimine soru

KKE Rodop Bölge Komitesi: Çiftçilere yönelik kovuşturmalar geri çekilsin