Anasayfa

15-12-2021
Sağlık hizmetinde kalite düştükçe ölü sayısı artıyor
Sağlık sistemindeki baskı arttıkça hizmet kalitesi azaldığı için ölüm oranları artıyor.
15 Aralık 2021 Çarşamba

Prof Dr. Theodoros Litras ile Prof. Dr. Sotiris Çiordas yayımladıkları ortak makalede, sağlık sistemindeki baskının ölüm oranlarına etkisi hakkında bilgi verdi. "Scandinavian Journal of Public Health" dergisinde yayımlanan makaleye göre, sağlık sistemindeki baskı arttıkça entübe edilen kişilere sunulan hizmetin kalitesinde düşüş yaşanıyor. Bu durumun özellikle Attika dışındaki bölgelerde daha çok yaşandığını söyleyen iki profesör, 1 Eylül 2020 ile 6 Mayıs 2021 tarihleri arasında yaptıkları araştırmada entübe edilmiş hastaların bakım kalitelerinin azaldığı için ölümlerin arttığını belirtiyor.

Araştırmaya göre, entübe hasta sayısı 400'ün üzerine çıktığında ölüm oranı 1,25 kat artarken, entübe edilenlerin sayısının 800'ü geçtiği durumda ise ölüm oranı 1,57 kat artıyor. Araştırmaya göre yoğun bakım üniteleri dışında entübe edilen veya Attika dışındaki hastanelerde tedavi gören hastalar arasında ölüm oranında ciddi artış yaşanıyor.

Litras ve Çiordas, makalelerinde sadece yoğun bakım ünitesi sayısının arttırılmasının yeterli olmadığını, bunun yanında hastaların bakım kalitesinin arttırılmasının gerekli da olduğunu vurguluyorlar.

Haberler


Personel eksikliği sağlık hizmetlerine erişimi zorlaştırıyor

“Kişisel Numara” için başvuru süresi uzatıldı

Eski Başbakan Papandreu’ya göre Filistin devleti tanınmalı

Çiftçilere destek ödemeleri eylülde başlıyor

YDP birinci parti olmaya devam ediyor

Miras hukukunda değişiklikler: Eşe daha fazla pay

DEB Partisi MYK Üyesi Akın İslam İbram hayatını kaybetti

PASOK meclisin Filistin gündemiyle toplanmasını istedi

Gökçeler’den Levent Osman’ın ani vefatı bölgeyi yasa boğdu

Yeni eğitim yılı 11 Eylül’de başlıyor

Atina’da Filistin’e destek eylemi

Tarihi Alantepe Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri yoğun ilgiyle gerçekleşti