Anasayfa

15-12-2021
Sağlık hizmetinde kalite düştükçe ölü sayısı artıyor
Sağlık sistemindeki baskı arttıkça hizmet kalitesi azaldığı için ölüm oranları artıyor.
15 Aralık 2021 Çarşamba

Prof Dr. Theodoros Litras ile Prof. Dr. Sotiris Çiordas yayımladıkları ortak makalede, sağlık sistemindeki baskının ölüm oranlarına etkisi hakkında bilgi verdi. "Scandinavian Journal of Public Health" dergisinde yayımlanan makaleye göre, sağlık sistemindeki baskı arttıkça entübe edilen kişilere sunulan hizmetin kalitesinde düşüş yaşanıyor. Bu durumun özellikle Attika dışındaki bölgelerde daha çok yaşandığını söyleyen iki profesör, 1 Eylül 2020 ile 6 Mayıs 2021 tarihleri arasında yaptıkları araştırmada entübe edilmiş hastaların bakım kalitelerinin azaldığı için ölümlerin arttığını belirtiyor.

Araştırmaya göre, entübe hasta sayısı 400'ün üzerine çıktığında ölüm oranı 1,25 kat artarken, entübe edilenlerin sayısının 800'ü geçtiği durumda ise ölüm oranı 1,57 kat artıyor. Araştırmaya göre yoğun bakım üniteleri dışında entübe edilen veya Attika dışındaki hastanelerde tedavi gören hastalar arasında ölüm oranında ciddi artış yaşanıyor.

Litras ve Çiordas, makalelerinde sadece yoğun bakım ünitesi sayısının arttırılmasının yeterli olmadığını, bunun yanında hastaların bakım kalitesinin arttırılmasının gerekli da olduğunu vurguluyorlar.

Haberler


Mustafçova Eski Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin’in annesi vefat etti

Zeybek’ten İskeçe’de hava kirliliği için acil önlem çağrısı

DEB Partisi’nden müftülük meselesine dikkat çeken video

Akaryakıt destekleri 15 Kasım’a kadar uzatıldı

Atina’daki Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda dostluk ve iş birliği mesajı

Bir haftada 4 yeni Batı Nil virüsü vakası

Yeni yağışlı hava dalgası geliyor

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğundan Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu

Araç sahiplerine elektronik denetim ve ceza uygulaması

6. Balkan Düşünce Kuruluşları Toplantısı Bulgaristan’da yapılıyor

İsrail Büyükelçiliği bağış için İskeçe’deki bir okulu seçti

Batı Trakyalı Serhat Devecioğlu, İş Yatırım’ın yeni genel müdürü oluyor