Anasayfa

20-12-2021
Plevris: 'Tüm nüfusa Kovid-19 testi yapabiliriz'
Sağlık Bakanı Thanos Plevris, tüm nüfusa Kovid -19 testi yapmanın hükümetin değerlendirdiği ihtimaller arasında olduğunu söyledi.
20 Aralık 2021 Pazartesi

Yunanistan genelindeki epidemiyolojik durumla ilgili ayrıntılı bilgi edinebilmek amacıyla aşılı olan ve olmayan tüm vatandaşlara test yapmayı değerlendirdiklerini belirten bakan Plevris, Noel ve yılbaşı döneminde şu an geçerli olan önlemlerin geçerli olacağını kaydetti. Plevris, karantina tipi önlem almayacaklarını da ifade etti.

Plevris, Omikron varyantının diğer ülkelerdeki duruma benzer bir dinamiğin Yunanistan'da olmadığını, ancak Ocak ayında Omikron'un ülke genelinde etkisini arttıracağını söyledi. Son dönemde günlük vakalarda bir düşüş olduğunu dile getiren Plevris, dördüncü dalganın hafiflediğini, bir süre sonra beşinci dalganın beklendiğini anlattı.

Plevris, Noel ve yılbaşı döneminde denetimlerin arttırılacağını da ifade etti.

Haberler


Milletvekili Zeybek: ’Hükümet tarım ve hayvancılığı çöküşe sürüklüyor’

Koyun çiçeği salgını sürüyor, bölgemizde 1 haftada 8 yeni vaka

İnhanlı Belediyesi çiftçi ve hayvan besicilerinin taleplerine destek verdi

Maronya-Şapçı Belediyesinden çiftçilere tam destek

Aleksis Çipras’ın kitap tanıtımına yoğun katılım

Erdem Hüseyin’den çiftçi eylemine destek ziyareti

ABTTF’den BM İnsan Hakları Konseyine yazılı bildiri

Yassıköy Belediyesinden çiftçilere destek

Topsidis’ten Gümülcine Devlet Hastanesine ziyaret

‘Byron’ Zakinthos, Rodos ve Lakonya’yı vurdu

Çiftçi eylemi nedeniyle İpsala’dan geçemeyen tırlar Kapıkule ve Hamzabeyli’ye yöneldi

Çiçek hastalığı için 50 milyon euroluk destek paketi açıklandı