Anasayfa

04-01-2022
Yunanistan'ın nüfusu azaldı
Yunanistan'ın nüfusu son bir yıl içinde azaldı. Doğum oranı bu yıl da ölüm oranın gerisinde kaldı. Yapılan açıklamaya göre Yunanistan'ın nüfusu bir yıl içinde 39.933 kişi azaldı.
4 Ocak 2022 Salı

Yunanistan'ın nüfusu son bir yıl içinde azaldı. Doğum oranı bu yıl da ölüm oranın gerisinde kaldı. Yapılan açıklamaya göre Yunanistan'ın nüfusu bir yıl içinde 39.933 kişi azaldı.

Ülke genelinde 0 - 14 yaş grubundaki nüfusu oranı yüzde 14,1 olarak açıklandı. 15 - 64 yaş grubundaki insanların genel nüfus içindeki oranı ise yüzde 63,3 oldu. Nüfusu yüzde 22,6'sı ise 65 yaş üzerinde.

0 - 19 yaş arasındaki grubun 2.059.036 olduğu ifade edildi. Yunanistan'da 100 yaşın üzerinde 13.451 kişinin yaşadığı kaydedildi. Rakamlar Yunanistan İstatistik Kurumu (ELSTAT) tarafından açıkzlandı ve ülke nüfusunun 1 Ocak 2021 tarihindeki durumunu yansıtıyor.

Buna göre ELSTAT'ın verilerine göre 1 Ocak 2021 itibarıyla Yunanistan'ın nüfusu 10.678.632 olarak açıklandı. Bunların yüzde 48,7'si erkek, yüzde 51,3'ü ise kadın. Nüfus, 2020 yılına göre yüzde 0,37 oranında azalmış görünüyor. 1 Ocak 2020 tarihinde ülke nüfusunun toplam 10.718.565 olduğu açıklandı.

Bir yıl içinde Yunanistan'da 84.767 doğum olurken, 130.669 ölüm yaşandı. Bu arada resmi verilere göre ülke nüfusunun yüzde 35'i Atina'da yaşıyor. En çok nüfusun olduğu ikinci bölge ise Selanik'in de bulunduğu Orta Makedonya bölgesi. Bu bölgede ülke nüfusunun yüzde 17,4'ü yaşıyor. Nüfusun yüzde 6,6'sı Tesalya'da, yüzde 6,1'i Batı Yunanistan'da, yüzde 6'sı Girit adasında, yüzde 5,6'sı Batı Trakya'nın da dahil olduğu Doğu Makedonya - Trakya bölgesinde ve yüzde 5,3'ü Mora'da ve yüzde 3,1'i ise Epir bölgesinde yaşıyor.

Bu arada 2020 yılında ülkeye gelen göçmen sayısında da azalma yaşandığı bildirildi.

Haberler


Emekli öğretmen Mehmet Emin Latif son yolculuğuna uğurlandı

Gündem’in acı günü

ADF’de Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları gündeme taşındı

Bulgaristan’da ilk sonuçlar: Radev tek başına hükümet kurabilir

Danışma Kurulu Witten derneği saldırısını kınadı

Yeni Tarım ve Kalkınma Bakan Yardımcısı belli oldu

Yunanistan ve Fransa savunma anlaşmasını 5 yıl uzatacak

“Open Business” sistemi işletmelere anlatılacak

Witten’de Batı Trakya Türkleri derneğine saldırı

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu: Çocuklar doyasıya eğlendi

Mucize Tiyatrosu Edirne’de sahne aldı: “Gulyabani” izleyenleri büyüledi

GAT’tan “12 Ay 12 Mutluluk” projesi