Anasayfa


04-01-2022
Haritopulos: ‘Nihai raporda uzlaşılamaması endişe verici’
Rodop iline bağlı Şapçı – Maronya Belediye Başkanı Dinos Haritopulos, Trakya Kalkınma Komisyonu’nun raporuyla ilgili olarak Komisyon başkanı Dora Bakoyanni’ye mektup yazdı.
4 Ocak 2022 Salı

Rodop iline bağlı Şapçı – Maronya Belediye Başkanı Dinos Haritopulos, Trakya Kalkınma Komisyonu’nun raporuyla ilgili olarak Komisyon başkanı Dora Bakoyanni’ye mektup yazdı.

Nihai raporun meclis genel kurulunda görüşülmek üzere meclis başkanı Konstandinos Tasulas’a teslim edildiğini kaydeden Şapçı belediye başkanı Haritopulos, nihai raporun tüm partiler tarafından onaylanmamasını üzüntüyle karşıladığını vurguladı. Bu durumun raporda dile getirilenlerin hayata geçirilmesini zorlaştıracağını savunan Haritopulos, sınır bölgesi olan Trakya’nın kalkınması için tüm partilerin uzlaştığı bir raporun benimsenememesinin düşündürücü olduğunu ifade etti.

Şapçı – Maronya Belediye Başkanı Haritopulos mektubunda, bölgesini ilgilendiren üç talebi de Trakya Kalkınma Komisyonu Başkanı Dora Bakoyanni’ye iletti. Haritopulos, Şapçı bölgesinde yaşayan ve eski Sovyetler Birliği ülkelerinden getirilen Pontuslu Rumların emlak sorununun çözüme kavuşturulmasını, doğu Rodop bölgesindeki sulama sorununu çözecek Yassıhöyük barajının tam faaliyete geçirilmesini ve
Maronya – Şapçı belediyesi sahil şeridinin turistik, kültürel ve kalkınma aracı olarak kullanılmasına imkan verecek şekilde değerlendirilmesini talep etti.

Haberler


Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek

Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi