Anasayfa

12-01-2022
Müftü Ahmet Mete'nin açtığı dava ertelendi
İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ve imam Erkan Azizoğlu'nun Mahitis gazetesi sahibi Panos Papadopulos, Eski ANEL partisi üyesi Hrisa Utsi, Nuri Farzlı ve eski tayinli İskeçe Müftüsü Mehmet Emin Şinikoğlu'na karşı açtığı dava, 24 Mayıs tarihine ertelendi.
12 Ocak 2022 Çarşamba

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ve imam Erkan Azizoğlu'nun Mahitis gazetesi sahibi Panos Papadopulos, Eski ANEL partisi üyesi Hrisa Utsi, Nuri Farzlı ve eski tayinli İskeçe Müftüsü Mehmet Emin Şinikoğlu'na karşı açtığı dava, 24 Mayıs tarihine ertelendi.

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ve Gökçepınar imamı Erkan Azizoğlu’na yönelik yalan haber, iftira ve yalan tanıklık yapanlara karşı açtıkları ve 11 Ocak Salı günü İskeçe Üç Hakimli Ceza Mahkemesi'nde görüşülmesi gereken dava, şahitlerin duruşmaya katılamaması nedeniyle 24 Mayıs 2022 tarihine ertelendi.

Müftü Mete, mahkemede avukatı Yannis Barkas tarafından temsil edildi.

Hatırlanacağı üzere İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ve Gökçepınar İmamı Erkan Azizoğlu’nun, 2016 yılında askerlik görevini yaparken hayatını kaybeden Ahmet Katunlu'nun Gökçepınar köyünde yapılan cenaze töreninde "makam gaspı" ve "atanmış müftünün görevine engel olmak" iddiasıyla haklarında dava açılmıştı.

Mete ve Azizoğlu bahse konu davalıların yalan beyan, tanıklık ve asılsız suçlamalarıyla yargılanmış ve 7'şer ay hapse mahkûm edilmişlerdi.

Müftü Mete'nin birinci derece mahkemeden aldığı 7 ay hapis cezası istinaf mahkemesinde 4 aya düşürülmüştü. Müftü Mete’nin aldığı cezanın infazının 3 yıl süreyle ertelenmesine karar verilmişti. Aynı davada yargılanan Gökçepınar köyü imamı Erkan Azizoğlu ise istinaf mahkemesinin kararıyla her iki suçlamadan da beraat etmişti.

Haberler


Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanından TİKA’ya teşekkür

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’dan Üç Aylar ve Regaip Kandili mesajı

Çiftçilerden tatil dönemi kararı; eylemler sürecek, yollar yolculara açılacak

GTGB Başkanı Sedat Hasan’ın kayınpederi vefat etti

Eğitim camiasının değerli bir neferi öğretmen Ahmet Kavak vefat etti

“Müftü Mustafa Hilmi Aga Toplum Öncüleri Ödülleri” sahiplerini buldu

Batı Trakya Öğrenci Birliğinden Ankara’da resmi temaslar

YTB’de Mustafa Kırımoğlu için vefa programı

Başkonsolos Ünal ve Ticaret Ataşesi İren’den Trakya İşadamları Derneği ziyareti

Yerlikaya ile Hrisohoidis görüştü

Yerapetritis: “Arnavutluk’taki Yunan azınlığın hakları Yunanistan için öncelikli konudur”

İskeçe’de kontrollü park cezası artırıldı