Anasayfa


14-01-2022
Milletvekili İlhan Ahmet’ten Encümenler Birliği ziyareti
Değişim Hareketi (KİNAL) Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı Ahmet Kara’yı ziyaret etti.
14 Ocak 2022 Cuma

Görüşmede azınlık eğitimiyle ilgili güncel konuların değerlendirildiği ifade edildi.

Milletvekili İlhan Ahmet görüşmeyle ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Bugün, azınlık eğitimiyle ilgili güncel konuları değerlendirmek üzere, Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı Ahmet Kara’yı ziyaret ettim. Görüşmemizin ana gündem maddesini oluşturan konuların başında, yakın zaman önce yapılan ve yüksek katılımla gerçekleşen demokratik eylemle de dikkat çekilen, azınlık okullarında cuma günü erken paydos yapılmasına getirilen engel vardı.

Sayın başkana, konuyu birinci ağızdan meclis kürsüsünden dile getirdiğimi ve ayrıca yazılı soru önergesiyle de eğitim bakanına ilettiğimi hatırlatarak, azınlık milletvekili olarak yakından takip ettiğim bu süreçte, barışçıl ve demokratik hak arama mücadelesine desteğimi yineledim.”

Azınlık eğitimiyle ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini vurgulayan milletvekili Ahmet açıklamasına şöyle devam etti: “Görüşmede başkan Ahmet Kara, azınlık okullarına ayrılan maddi yardımın arttırılması talebini dile getirdi. Bununla birlikte, öğrenci sayısı yetersizliğine bağlı olarak kapatılan okullardan şu an için yeterli öğrenci sayısına ulaşanların, yeniden eğitime açılmasıyla ilgili taleplerine de olumlu cevap verilmesini beklediklerini ifade etti.

Sayın başkana, azınlık eğitim camiasını doğrudan ilgilendiren her konuyu yakından takip eden ve azınlık eğitimindeki baş aktörlerle her zaman karşılıklı temas ve işbirliği içerisinde olan azınlık milletvekili olarak, yeni dönemde de haklarımızın takipçisi olmaya devam edeceğimi bildirdim.”

Haberler


İTB’nin hak arama mücadelesi Trakya Üniversitesinde panelde ele alınacak

Panathinaikos AKTOR, 12 yıl aradan sonra Dörtlü Final’e yükseldi

Ilıca’da muhteşem Hıdırellez Şenliği

İTB ve GTGB ekipleri Kuzey Makedonya’daki Hıdrellez Festivaline katıldı

Yağmur geliyor, hava sıcaklığı düşüyor

Soydaşlar Mustafçova’da hatim etkinliğinde buluştu

Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor

Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti