Anasayfa

17-01-2022
Almanya’nın büyümesinin 5’te 1’i BioNTech’ten
Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin kurucuları arasında yer aldığı BioNTech firması, Almanya’nın yıllık büyümesine yüzde 0,5 katkı verdi.
17 Ocak 2022 Pazartesi

Kovid-19 aşısı geliştiren biyoteknoloji şirketi BioNTech, Almanya’nın ekonomik büyümesinin yaklaşık 5’te 1’ini sağladı.

Alman basınında yer alan habere göre, Prof. Dr. Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin kurucuları arasında yer aldığı BioNTech firması, Almanya’nın yıllık büyümesinde önemli rol oynadı.

BioNTech firması, 2021’de yüzde 2,7 büyüyen Alman ekonomisine tek başında yüzde 0,5 oranında katkı verdi.

Böylece, ülkenin geçen yılki büyümesinin yaklaşık 5’te 1’lik kısmı BioNTech firmasının cirosundan kaynaklandı.

Merkezi Almanya’nın Mainz şehrinde yer alan BioNTech’in Pfizer firması ile yaptığı ortaklık anlaşmasından kaynaklı lisans ve telif hakları ödemeleri Almanya’ya geliyor.

BioNTech, aşı üretiminde ortağı Pfizer ile birlikte şimdiye kadar 150’nin üzerinde ülkeye 2 milyar dozun üzerinde Kovid-19 aşısı tedarik etti.

BioNTech’in aşı satışlarından 2021’de 17 milyar euro kadar ciro sağladığı öngörülüyor.

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), ülkenin 2021 yılı Gayri Safi Yurtiçi Hasılası’nın (GSYH) yüzde 2,7 arttığını açıklamıştı.

Haberler


Batı Trakyalı 17 Türk azınlık temsilcisi mahkemeye sevk edildi

AB çocuklar için yaş doğrulama uygulamasını hayata geçiriyor

OPEKEPE skandalı meclis gündeminde: SİRİZA ve Yeni Sol’dan soruşturma komisyonu talebi

Hüseyin Zeybek: “OPEKEPE skandalıyla milyonlarca euro kayboldu hükümet sessiz”

15 Temmuz şehitleri, Türkiye’nin Atina Büyükelçiliğinde anıldı

DEB Partisinden “Bir Lider, Bir Dava” video serisi

15 Temmuz şehitleri Gümülcine Başkonsolosluğunda anıldı

TİKA’da devir teslim töreni

Merhum Müftü Mete kabri başında anıldı

2025 Alantepe Yağlı Güreşleri’nin ağası Ahmet Akraba oldu

Yunanistan’dan Türk azınlığı dini açıdan bölme girişimi!

Batı Trakyalı Ceyda Belük ODTÜ’de okul birincisi oldu