Anasayfa

18-01-2022
Miçotakis: 'Türkiye’nin tavrında büyük değişiklik yok'
Başbakan Kiriakos Miçotakis, Türkiye’ye dostluk eli uzatılırken bir dizi önlemin de hazır bulundurulmasının, doğru bir yaklaşım olduğunu savundu.
18 Ocak 2022 Salı

Miçotakis, geçen hafta hayatını kaybeden Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli için düzenlenen tören kapsamında gerçekleştirdiği Strazburg ziyaretinde, Avrupa Halk Partisi milletvekilleri ile bir araya geldi.

Avrupa Birliği (AB) genelini ilgilendiren konuları ve Türkiye-Yunanistan ilişkilerini değerlendiren Miçotakis, Türkiye’nin Yunanistan’a karşı tavrında büyük bir değişiklik olmadığını söyledi.

Miçotakis, "Bu nedenle bu iki aşamalı yaklaşımı uyguladık; bir yandan dostluk elimizi uzatırken diğer yandan da Türkiye’nin, Yunanistan ve Kıbrıs’a karşı saldırgan bir tavra dönüş yapması halinde kullanılabilecek bir dizi kısıtlayıcı önlemler paketini hazırladık. Bence bu, doğru bir yaklaşımdır." diye konuştu.

Ayrıca Miçotakis, göçmen meselesinde de yapıcı bir ilişki oluşturulabilmesi için Türkiye ile daha çok iş birliğine ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Haberler


Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı

Akaryakıt fiyatları yükseliyor: Kurşunsuz benzin 2,17 euro!

BTAYTD Yaz Genel Kurulu 26 Eylül’de yapılacak

Ferhat: Yangın mağduru üretici ELGA borcu nedeniyle tazminatsız kalmamalı

AB’de çocukların sosyal medya kullanımına yaş sınırı geliyor

Batı Trakya Türk Azınlığının dini özerkliği BM gündeminde

Yunanistan’da 10 kişiden 6’sı faturalarını borçlanarak ödüyor

Tarım yatırımlarına 26,4 milyon euroluk destek: Başvurular ekimde başlıyor

Mazonakis’in ölümüyle suçlanan iki doktor Koridallos Cezaevine gönderildi

Öğrenciler ve memurlar anayasa değişikliğini protesto etti

İsrail’den satın alınacak ’Aşil Kalkanı’ hakkında kaynak kodu tartışmaları sürüyor

Rodop ve Meriç’te yaşlıları hedef alan 7 dolandırıcılık olayı aydınlatıldı