Anasayfa


20-01-2022
Lagarde: ‘Enflasyon 2022'de kademeli olarak gerileyecek’
Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Euro Bölgesi'nde enflasyonun tedarik darboğazlarının hafiflemesiyle bu yıl kademeli olarak düşeceğini öngördüklerini söyledi.
20 Ocak 2022 Perşembe

France Inter radyosunda soruları yanıtlayan Lagarde, ECB politikaları, enflasyon ve Euro Bölgesi ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Lagarde, Kovid-19 salgınının neden olduğu tedarik zinciri sorunlarına ilişkin bazı istikrar işaretlerini gördüklerini bildirdi.

Euro Bölgesi'nde enflasyonun ana yönlendiricisi artan enerji fiyatları ve tedarik darboğazlarının da hafiflemesini beklediklerini anlatan Lagarde, "Bu (fiyatlar) 2022'de istikrar kazanacak ve kademeli olarak düşecektir." dedi.

Artan enflasyon baskılarına karşı ECB’nin politikası sorulduğunda Lagarde, Euro Bölgesi'nin ABD ekonomisinden farklı bir durumda olduğunu da belirterek, ECB'nin Fed ile aynı şekilde hareket etmesi için hiçbir neden olmadığını söyledi.

Lagarde, "ABD ekonomisinin toparlanma döngüsü Avrupa'nın önünde. Bu nedenle bizim, Fed'in yapacağı öngörülen şekilde hızla hareket etmemize gerek yok.” değerlendirmesinde bulundu.

ECB Başkanı Lagarde, fiyat artışlarına para politikası önlemleriyle tepki vermeye hazır olduklarını da vurguladı.

Euro Bölgesi'nde mevcut yüksek enflasyon seviyesine rağmen, Lagarde, faiz oranlarında hızlı bir dönüşün söz konusu olmadığı sinyalini de verdi.

Öte yandan, Euro Bölgesi'nde, aralık ayında yıllık enflasyon yüzde 5 ile kayıtlardaki en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Enflasyonun, ECB'nin yüzde 2'lik hedefinin oldukça üzerinde kalması dikkati çekiyor.

Haberler


DEB Partisi ve EFA’dan ortak etkinlik

Pervin Hayrullah ‘Ezilen Halklar Konferansı’na katıldı

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı ligde 18. kez şampiyon oldu

Yunanistan, AB’nin Türkiye ile ilişkiler hakkındaki kararlarından memnun

Eyalette orman yangınlarına hazırlık toplantısı

Varufakis: ‘Almanya, İsrail’in savaş suçu işleme hakkını savunuyor’

Azınlık milletvekilleri İTB genel kuruluna katıldıkları için hedef gösterildi

İşçiler 24 saatlik genel greve gitti

ABTTF’den Strazburg’a çalışma ziyareti

İskeçe Türk Birliğinden ‘Çocuklar Eğleniyor’ etkinliği

YDP cezaevindeki Fredi Beleri’yi AP aday listesine aldı

Soğuk ve yağışlı hava geliyor