Anasayfa

20-01-2022
Lagarde: 'Enflasyon 2022’de kademeli olarak gerileyecek'
Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Euro Bölgesi’nde enflasyonun tedarik darboğazlarının hafiflemesiyle bu yıl kademeli olarak düşeceğini öngördüklerini söyledi.
20 Ocak 2022 Perşembe

France Inter radyosunda soruları yanıtlayan Lagarde, ECB politikaları, enflasyon ve Euro Bölgesi ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Lagarde, Kovid-19 salgınının neden olduğu tedarik zinciri sorunlarına ilişkin bazı istikrar işaretlerini gördüklerini bildirdi.

Euro Bölgesi’nde enflasyonun ana yönlendiricisi artan enerji fiyatları ve tedarik darboğazlarının da hafiflemesini beklediklerini anlatan Lagarde, "Bu (fiyatlar) 2022’de istikrar kazanacak ve kademeli olarak düşecektir." dedi.

Artan enflasyon baskılarına karşı ECB'nin politikası sorulduğunda Lagarde, Euro Bölgesi’nin ABD ekonomisinden farklı bir durumda olduğunu da belirterek, ECB’nin Fed ile aynı şekilde hareket etmesi için hiçbir neden olmadığını söyledi.

Lagarde, "ABD ekonomisinin toparlanma döngüsü Avrupa’nın önünde. Bu nedenle bizim, Fed’in yapacağı öngörülen şekilde hızla hareket etmemize gerek yok." değerlendirmesinde bulundu.

ECB Başkanı Lagarde, fiyat artışlarına para politikası önlemleriyle tepki vermeye hazır olduklarını da vurguladı.

Euro Bölgesi’nde mevcut yüksek enflasyon seviyesine rağmen, Lagarde, faiz oranlarında hızlı bir dönüşün söz konusu olmadığı sinyalini de verdi.

Öte yandan, Euro Bölgesi’nde, aralık ayında yıllık enflasyon yüzde 5 ile kayıtlardaki en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Enflasyonun, ECB’nin yüzde 2’lik hedefinin oldukça üzerinde kalması dikkati çekiyor.

Haberler


Atina’daki Filistin Temsilcisi Yunanistan’a Filistin devletini tanıma çağrısı yaptı

Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti bölge ürünlerini dünya pazarına sunmak istiyor

Seçmenin önceliği günlük yaşamın iyileştirilmesi

Batı Trakyalı doktorun başkanlığındaki ekipten gururlandıran başarı

Yassıköy Belediyesi, filosuna üç yeni aracı daha kattı  

Gümülcine Belediyesi Brüksel’de “Herkes İçin Şehir” projesini tanıttı

Avrupa, 2030’a kadar savunmada öz yeterlilik hedefi koydu

Topsidis, Brüksel’de AP milletvekilleriyle buluştu

Selanik’teki Atatürk Evinde restorasyonda sona yaklaşıldı

Hüseyin Zeybek: “İşcilerin inasanca yaşama hakkı ellerinden alınıyor”

Stamatis Sakellion’dan dikkat çeken makale: “Batı Trakya’daki kimlik meselesi artık kapanmalıdır”

Naim Süleymanoğlu’nun doğduğu ev müze olarak açılıyor