Anasayfa


20-01-2022
Muhalefetten Rafale tepkisi
Fransız Rafale savaş uçaklarının karşılanmasıyla ilgili reklam spotu muhalefetin topyekun tepkisine neden oldu.
20 Ocak 2022 Perşembe

Yunanistan’ın satın alacağı 24 adet Rafale savaş uçağının ilk altısının ülkeye gelmesi nedeniyle hazırlanan reklam spotu muhalefet partilerinin tamamının eleştirilerine neden oldu. Reklam spotunda iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi’nin logosuna yer verilmesi, “Vatandaşın parasıyla satın alınan uçaklarla parti reklamı yapılıyor” tepkilerine yol açtı.

Ana muhalefet partisi SİRİZA Başkanı Aleksis Çipras sosyal medyadan yaptığı açıklamada, olayın “utanç verici” olduğunu kaydetti. Çipras, vatandaşların parasıyla alınan silahların ilk kez parti reklamı için kullanıldığına dikkat çekti.

KİNAL Partisi de reklam spotuna tepki gösterdi. Parti başkanı Nikos Andrulakis, Rafale savaş uçaklarıyla ilgili reklam spotunun iktidar partisinin iletişim aracına dönüştürülmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) ise bir spot hazırlayarak, özellikle sağlık alanındaki sorunlara dikkat çekti ve bu sorunlar devam ederken hükümetin silah alımı için milyarlarca euro harcamasını eleştirdi.

Savaş uçaklarının Yunan halkının fedakarlığı sonucunda satın alındığını kaydeden Yunan Çözümü Partisi, bu fedakarlığın iktidar partisine ait olmadığını ifade etti.

Mera 25 Partisi de konuyla ilgili olarak yayımladığı açıklamada, Başbakan Miçotakis’in pahalı reklamlar ürettiğini belirterek, Mera 25 Partisi’nin uçakların karşılanması için hazırlanan törene katılmayacağını ifade etti.

Haberler


Yerapetritis: ‘Deniz parklarının yeri henüz belirlenmedi’

UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final eşleşmeleri belli oldu

Yapay Zeka: Fırsatlar ve Dezavantajlar

Edirne’de ‘Balkan İş Forumu’

Bu geceden itibaren yağışlar etkili olacak

Topsidis, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Shinas’la görüştü

Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor

İran ve İsrail merkezli kurum ve kuruluşlarda güvenlik önlemleri artırıldı

YDP’nin Beleri adaylığına muhalefetten tepki

Yunanistan askeri heyetinden Edirne’deki tugay komutanlığına ziyaret

10 Yunanlıdan 7’si yaşam standartlarının kötüleşmesinden şikayet ediyor