Anasayfa

20-01-2022
Muhalefetten Rafale tepkisi
Fransız Rafale savaş uçaklarının karşılanmasıyla ilgili reklam spotu muhalefetin topyekun tepkisine neden oldu.
20 Ocak 2022 Perşembe

Yunanistan'ın satın alacağı 24 adet Rafale savaş uçağının ilk altısının ülkeye gelmesi nedeniyle hazırlanan reklam spotu muhalefet partilerinin tamamının eleştirilerine neden oldu. Reklam spotunda iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi'nin logosuna yer verilmesi, "Vatandaşın parasıyla satın alınan uçaklarla parti reklamı yapılıyor" tepkilerine yol açtı.

Ana muhalefet partisi SİRİZA Başkanı Aleksis Çipras sosyal medyadan yaptığı açıklamada, olayın "utanç verici" olduğunu kaydetti. Çipras, vatandaşların parasıyla alınan silahların ilk kez parti reklamı için kullanıldığına dikkat çekti.

KİNAL Partisi de reklam spotuna tepki gösterdi. Parti başkanı Nikos Andrulakis, Rafale savaş uçaklarıyla ilgili reklam spotunun iktidar partisinin iletişim aracına dönüştürülmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) ise bir spot hazırlayarak, özellikle sağlık alanındaki sorunlara dikkat çekti ve bu sorunlar devam ederken hükümetin silah alımı için milyarlarca euro harcamasını eleştirdi.

Savaş uçaklarının Yunan halkının fedakarlığı sonucunda satın alındığını kaydeden Yunan Çözümü Partisi, bu fedakarlığın iktidar partisine ait olmadığını ifade etti.

Mera 25 Partisi de konuyla ilgili olarak yayımladığı açıklamada, Başbakan Miçotakis'in pahalı reklamlar ürettiğini belirterek, Mera 25 Partisi'nin uçakların karşılanması için hazırlanan törene katılmayacağını ifade etti.

Haberler


DMT kültür evi 2026 programını açıkladı

Yunanistan’ın eski Prensesi İrini son yolculuğuna uğurlandı

Rodop ilinde soğuk rekoru: Termometre -13,4 dereceyi gösterdi

İskeçe Müftülüğünün “Evliliğe İlk Adım” projesi devam ediyor

Hüseyin Zeybek’ten dört bakanlığa soru önergesi

İsrail Savunma Bakanı Katz Yunanistan’a geliyor

Trump’tan “Nobel” mektubu

Demircik köyünde yol tepkisi

Demircik – Bulgaristan yolu yarın trafiğe açılıyor

Batı Trakya Türk Kadın Platformundan yoğun katılımlı “Kadınlar Gecesi”

Hastanelerde grip yoğunluğu

Avukat Orhan Mehmetoğlu’nu kaybettik