Anasayfa

29-01-2022
İlhan Ahmet'ten baz istasyonu tepkisi
Milletvekili İlhan Ahmet: 'Yoğun nüfusun olduğu bir lokasyona baz istasyonu kurulmasına izin vermek, kamu sağlığını hiçe saymaktır'
29 Ocak 2022 Cumartesi

Değişim Hareketi (KİNAL) Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Gümülcine'de yeni kurulan cep telefonu baz istasyonuna karşı bölge sakinlerinin itirazını meclis gündemine taşıdı.

Milletvekili İlhan Ahmet, Sağlık, Dijital Yönetim, İçişleri, Kalkınma ve Yatırım bakanlarına sunduğu soru önergesinde, Gümülcine merkezde okul, kreş ve spor salonu kompleksine oldukça yakın, yoğun nüfusun yaşadığı bölgeye kurulan baz istasyonunun kamu sağlığı bakımından yarattığı tehlikeye dikkati çekti.

Bölge sakinlerinin sağlıklarıyla ilgili ciddi endişeye kapıldıklarını belirten milletvekili, baz istasyonunu yerleştiren cep telefonu operatörü Cosmote'ye karşı suç duyurusunda bulunduklarını da kaydetti.

İlhan Ahmet soru önergesinde, cep telefonundan yayılan elektromanyetik radyasyonun, Dünya Sağlık Örgütü tarafından insanlar için potansiyel kanserojen etkeni olarak tanımlandığını hatırlatarak, söz konusu baz istasyonu için seçilen lokasyondaki nüfus yoğunluğu ve hassas yaş grubu varlığı dikkate alındığında, iznin hangi kriterlere göre verildiğinin cevabını istedi.

Milletvekili Ahmet, baz istasyonu için seçilen yerin hemen üç yüz metre yakınında Gümülcine Belediyesi 1. Çocuk Kreşi, Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokul ve Lisesi, Gümülcine 7. İlkokulu ve çocuk parkları olduğunu belirti.

Gümülcine'de yeni kurulan cep telefonu baz istasyonuna karşı bölge sakinlerinin itirazını meclis gündemine taşıyan İlhan Ahmet şu soruları yöneltti:

1. Söz konusu baz istasyonunun, yukarıda nüfus hareketliliğine dikkat çekilen bölgeye kurulmasındaki gerekçe nedir?

2. Gümülcine'de şehrin yoğun nüfuslu bir bölgesi olan Misirli Nikolaou ve Apostolidou caddelerine yerleştirilen söz konusu baz istasyonuna hangi kriterlere göre izin verilmiştir?

3. Söz konusu baz istasyonundan yayılacak elektromanyetik radyasyonun kamu sağlığını tehdit etmemesi için, maruz kalma sınırları dikkate alındı mı? Özellikle hassas yaş gruplarının bölgedeki yoğunluğu dikkate alındığında, belirlenen sınır nedir?"

Haberler


Gökçepınar’da Ramazan bereketi, soydaşlar iftar sofrasında buluştu

Bülent Kamiloğlu’ndan Spartakos tartışmasına ilişkin açıklama

DEB Partisi: ‘Spartakos’un talebi toplumsal barışa ve huzura yönelik saldırıdır’

Danışma Kurulu Spartakos’un taleplerine tepki gösterdi

Mucize Tiyatrosu “Hisseli Harikalar Kumpanyası” oyununu sahneleyecek

Yunanistan, Batı Trakya’dan Bulgaristan’a hava savunma desteği sağlayabilir

Dışişleri Bakanı Yerapetritis: “Suda Üssü tehdit altında değil”

Spartakos, Gümülcine Hastanesinde Türkçenin ve başörtüsünün yasaklanmasını istiyor!

Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş Batı Trakya’yı ziyaret etti

Kültür Bakanlığı Yanya’daki Aslan Paşa Camiinin restorasyonunu üstleniyor

Bu ne perhiz, bu ne Lozan yorumu?

Kimliğe müdahale ve kültürel dayatma - iki olayın düşündürdükleri