Anasayfa

04-02-2022
DEB Partisi: 'Bu olay kabul edilemez bir skandaldır'
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, Milli Savunma Bakanlığı tarafından asker adayları formundaki "din" bölümüne "Pomak" (Pomakos) seçeneğinin dahil edilmesine tepki gösterdi.
4 Şubat 2022 Cuma

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, Milli Savunma Bakanlığı tarafından asker adayları formundaki "din" bölümüne "Pomak" (Pomakos) seçeneğinin dahil edilmesine tepki gösterdi.

DEB Partisi'nin açıklamasında, "Son zamanlarda toplumumuza karşı her alanda ardı kesilmeyen algı oluşturma uygulamalarının ve milletin aklı ile alay edilmesinin artık son bulmasını ivedilikle talep etmekteyiz." ifadelerine yer verildi.

DEB Partisi tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Ülkemizin Savunma Bakanlığı, asker adaylarının elektronik ortamda doldurduğu formda 'din' bölümüne 'Pomakos' (Pomak) seçeneğini dahil ederek akıllara durgunluk veren bir uygulamaya daha imza attı. Bu olay kabul edilemez bir skandaldır.

Son zamanlarda toplumumuza karşı her alanda ardı kesilmeyen algı oluşturma uygulamalarının ve milletin aklı ile alay edilmesinin artık son bulmasını ivedilikle talep etmekteyiz.

Azınlığın bölünmesini hayal edenler bilmelidir ki bu istekleri her zaman bir hayal olarak kalacak ve Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı bu topraklarda özünden vazgeçmeden ülkesi için fayda sağlamaya, davasından vazgeçmeden devam edecektir."

Haberler


Nedim Pastanesinin sahibi Ersin Mehmet “Ayın Esnafı” seçildi

Güney Meriç’te Hıdırellez hazırlığı

İrfan Hacıgene’den Koroner Ünitenin faaliyete geçirilmesi çağrısı

Güreci’de 1 Mayıs çağrısı: Altın madenciliğine karşı buluşma

KKE: “Anlaşmalar halkın değil şirketlerin çıkarına”

Geleneksel Çocuk Şenliği’ne yoğun katılım

İskeçe Türk Birliği genel kurulu yoğun katılımla gerçekleştirildi

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliği seçimleri yapıldı

Rodos’ta 23 Nisan coşkusu

Selanik Derneğinde Kadınlar Günü buluşması

Macron’dan Yunanistan’a destek vaadi

Borçlara 72 taksit geri geliyor