Anasayfa

04-02-2022
DEB Partisi: 'Bu olay kabul edilemez bir skandaldır'
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, Milli Savunma Bakanlığı tarafından asker adayları formundaki "din" bölümüne "Pomak" (Pomakos) seçeneğinin dahil edilmesine tepki gösterdi.
4 Şubat 2022 Cuma

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, Milli Savunma Bakanlığı tarafından asker adayları formundaki "din" bölümüne "Pomak" (Pomakos) seçeneğinin dahil edilmesine tepki gösterdi.

DEB Partisi'nin açıklamasında, "Son zamanlarda toplumumuza karşı her alanda ardı kesilmeyen algı oluşturma uygulamalarının ve milletin aklı ile alay edilmesinin artık son bulmasını ivedilikle talep etmekteyiz." ifadelerine yer verildi.

DEB Partisi tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Ülkemizin Savunma Bakanlığı, asker adaylarının elektronik ortamda doldurduğu formda 'din' bölümüne 'Pomakos' (Pomak) seçeneğini dahil ederek akıllara durgunluk veren bir uygulamaya daha imza attı. Bu olay kabul edilemez bir skandaldır.

Son zamanlarda toplumumuza karşı her alanda ardı kesilmeyen algı oluşturma uygulamalarının ve milletin aklı ile alay edilmesinin artık son bulmasını ivedilikle talep etmekteyiz.

Azınlığın bölünmesini hayal edenler bilmelidir ki bu istekleri her zaman bir hayal olarak kalacak ve Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı bu topraklarda özünden vazgeçmeden ülkesi için fayda sağlamaya, davasından vazgeçmeden devam edecektir."

Haberler


Gökçepınar’da Ramazan bereketi, soydaşlar iftar sofrasında buluştu

Bülent Kamiloğlu’ndan Spartakos tartışmasına ilişkin açıklama

DEB Partisi: ‘Spartakos’un talebi toplumsal barışa ve huzura yönelik saldırıdır’

Danışma Kurulu Spartakos’un taleplerine tepki gösterdi

Mucize Tiyatrosu “Hisseli Harikalar Kumpanyası” oyununu sahneleyecek

Yunanistan, Batı Trakya’dan Bulgaristan’a hava savunma desteği sağlayabilir

Dışişleri Bakanı Yerapetritis: “Suda Üssü tehdit altında değil”

Spartakos, Gümülcine Hastanesinde Türkçenin ve başörtüsünün yasaklanmasını istiyor!

Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş Batı Trakya’yı ziyaret etti

Kültür Bakanlığı Yanya’daki Aslan Paşa Camiinin restorasyonunu üstleniyor

Bu ne perhiz, bu ne Lozan yorumu?

Kimliğe müdahale ve kültürel dayatma - iki olayın düşündürdükleri