Anasayfa

04-02-2022
Kırımoğlu Nobel Barış Ödülüne aday gösterildi
Kırım Tatar Türklerinin milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Polonya devleti tarafından Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi.
4 Şubat 2022 Cuma

Kırım Tatar Türklerinin milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Polonya devleti tarafından Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi.

Polonya, Kırım Tatar halkının lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nu 2022 Nobel Barış Ödülü için aday gösterdi. Polonyalı insan hakları savunucusu Piotr Hlebowicz, Kırımoğlu'nun Polonya Parlamentosunun Alt Meclisi (Sejm) Başkan Yardımcısı Malgorzata Gosiewska tarafından Nobel Barış Ödülü için aday gösterildiğini aktardı.

Kırımoğlu, 2009, 2011 ve 2015 yıllarında da Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmişti.

2022 Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilenler arasında İngiliz doğa tarihçisi David Attenborough, Dünya Sağlık Örgütü ve Belaruslu muhalif lider Svetlana Tihanovskaya da yer alıyor. Nobel Barış Ödülü adayları arasında Tuvalu'nun Dışişleri Bakanı Simon Kofe ve Papa Francis'in de yer aldığı açıklandı.

Haberler


ABTTF’den Fenerbahçeliler Derneği kararına tepki

Gümülcine’de Paralimpi̇k Eğitim Parkı kurulacak

YTB’den soydaş edebiyatına destek programı

Mucize Tiyatrosu sezonu renkli etkinliklerle kapattı

Dışişleri Bakanlığında yeni dönem: Daimi İdari Bakan Yardımcılığı geliyor

Hükümetin önerdiği anayasa reformu mecliste görüşülmeye başlandı

Türkiye ve Yunanistan Dışişleri Bakanları Sofya’da görüştü

Yunanistan’da uyuşturucu kullanımında tehlikeli yükseliş

TOÇEK Tiyatro Topluluğu Konya’da ayakta alkışlandı

Yonca üreticileri için de minimis başvuruları bugün başlıyor

Hacıgene’den Koroner Ünite konusunda hastane yönetimine soru

KKE Rodop Bölge Komitesi: Çiftçilere yönelik kovuşturmalar geri çekilsin