Anasayfa

22-02-2022
Yunanistan, Rusya’nın 'Donetsk ve Luhansk' kararını kınadı
Yunanistan, Rusya’nın, Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerini resmen tanıma kararının uluslararası hukuk temel prensiplerine, Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ve Minsk Anlaşması’na aykırı olduğunu duyurdu.
22 Şubat 2022 Salı

Yunanistan, Rusya’nın, Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerini resmen tanıma kararının uluslararası hukuk temel prensiplerine, Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ve Minsk Anlaşması’na aykırı olduğunu duyurdu.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Yunanistan’ın tüm ülkelerin toprak bütünlüğü, egemenlik ve bağımsızlığına saygıdan yana olduğu belirtilerek, uluslararası hukukun bu prensiplerini çiğneyen tüm kararları kınadığı aktarıldı.

Yunanistan’ın bu karara tepki için Avrupa Birliği (AB) ve NATO ile istişarede bulunacağı vurgulanan açıklamada, "Donetsk ve Luhansk bölgelerinin hukuka aykırı ve tek taraflı ’bağımsızlık’ ilanını Rusya’nın tanıması, uluslararası hukuk temel prensiplerinin, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün ve Minsk Anlaşması’nın açıkça ihlalidir." ifadesine yer verildi.

Haberler


Serez Hastanesi’nde oksijen tüpü patladı

Dedeağaç FSRU tesisi 15 Ağustos’tan itibaren yeniden faaliyete geçiyor

Hüseyin Zeybek: ‘Bu bir insanlık kervanıydı’

Gümülcine’de “Bağımlılığın İzinde” konferansı düzenleniyor

Gümülcine Celal Bayar Lisesi kitaplaştırıldı

Eski belediye meclis üyesi silahla vurularak hayatını kaybetti

AOX’un yeni teknik direktörü Angelos Hasiotis

Yahyabeyli köyünde dere yatakları temizleniyor

BTTÖB başkanından eğitim yılı sonu mesajı

Kızılağaç köyüne süt üreticileri için üç fazlı elektrik

‘İskeçe Vergi Dairesi kapatılmamalı’

Selanik’te bebeği gece boyunca balkonda bırakan ebeveynler gözaltına alındı