Anasayfa

24-02-2022
Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesine Atina'dan kınama
Başbakan Kiriakos Miçotakis, Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askeri müdahaleyi sert bir dille kınadı.
24 Şubat 2022 Perşembe

Hükümet Savunma ve Dışişleri Konseyi (KYSEA) toplantısının açılışında konuşan Miçotakis, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının, uluslararası toplumu sorumlulukları ile yüzleştirdiğini ifade etti.

Miçotakis, bu saldırı nedeniyle Avrupa’daki jeopolitik istikrardan uluslararası enerji dengesine kadar birçok şeyin tehditle karşı karşıya olduğunu savundu.

Yunanistan’ın, tüm ülkelerin toprak bütünlüğü, egemenliği ve bağımsızlığına saygı duyduğunu belirten Miçotakis, "Yunanistan, bu değerlere ters düşen revizyonist eylemleri net bir şekilde kınıyor, daha da çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesine neden olan şiddeti kınıyor." ifadesini kullandı.

Miçotakis, Ukrayna’da yaşanan durumun enerji fiyatlarına da etki edebileceğine dikkati çekerek, Avrupa Birliği (AB) çerçevesinde çözüm üretilmesi gerektiğini belirtti.

Haberler


Yeni eğitim yılı 11 Eylül’de başlıyor

Atina’da Filistin’e destek eylemi

Tarihi Alantepe Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri yoğun ilgiyle gerçekleşti

Nüfus 13 yılda yarım milyon azaldı

FUEN TAG Sözcüsü Habipoğlu’ndan Kosova’ya çalışma ziyareti

Reşit olmadığını beyan eden sığınmacılara kemik yaşı testi

İskeçe’de iki soygun olayı aydınlatıldı

SİRİZA ve Yeni Sol: Kadın cinayeti yasal tanıma kavuşmalı

SİRİZA’dan hükümete İsrail’e verilen desteği durdurma çağrısı

BM Özel Raportöründen, Plevris’in açıklamalarına tepki

Alantepe etkinlikleri başladı

Batı Nil virüsü nedeniyle iki kişi hayatını kaybetti