Anasayfa

01-03-2022
Ukraynalı mülteciler Yunanistan’a ulaştı
Ukrayna'daki savaş nedeniyle evlerini terk eden yaklaşık 100 Ukraynalı, başkent Atina'ya ulaştı.
1 Mart 2022 Salı

Ukrayna'daki savaş nedeniyle evlerini terk eden yaklaşık 100 Ukraynalı, başkent Atina'ya ulaştı.

Yaklaşık 30 saatlik bir yolculuğun ardından kara yolu ile Atina'ya gelen Ukraynalıları, Yunanistan'da yaşayan akraba ve yakınları karşıladı.

Çoğunlukla kadın ve çocuklardan oluşan kafilede, yanlarında evcil hayvanlarını getirenlerin de olduğu görüldü.

Kafilede kızı ve torunlarıyla yer aldığını ifade eden Maria ismindeki kişi, AA muhabirine, "Savaşın başladığı ilk günden itibaren neredeyse hiç uyumadım. Hep oradaki akrabalarımı düşündüm. Onlar için hep ağladım. ’Bir daha görüşebilecek miyiz’ diye düşündüm" dedi.

Kafilede yer alan Yelizaveta isimli kişi de, "Biz geldik fakat orada kalan arkadaşlarım ve akrabalarım var. Aklım onlarda kaldı." diye konuştu.

En kısa zamanda Kiev’de yaşayan sevdiklerinin de Yunanistan’a veya başka bir güvenli ülkeye gitmesi dileğinde bulunan Yelizaveta,"Bu savaşın sonlandırılması için tüm dünya elinden geleni yapmalı." dedi.

Haberler


İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’dan Dolaphan Ortaokulu’ndaki ’Kalanta’ etkinliğine tepki

Dünya Yunanca Dili Günü etkinliği için İstanbul ve Yunanistan’dan öğrenciler bir araya geldi

Et fiyatları yüzde 13 arttı

Avramopulos’tan Atina – Ankara temasına destek

BTAYTD yönetiminden Mustafa Trampa’ya ziyaret

Ahmet Kurt: “Dolaphan ortaokulundaki etkinlik için herhangi bir ödeme yapılmamıştır”

Dolandırıcılık girişimi polis operasyonuyla engellendi

Silahlı Kuvvetlerde casusluk soruşturması sürüyor

Dolaphan’daki ortaokulda “Kalanta” etkinliği tepkilere yol açtı

Yassıköy gişelerindeki kazada karar çıktı

BTAYTD Kadınlar Kolundan çocuklar için oyuncak kampanyası

Erdoğan–Miçotakis görüşmesi öncesi Marinakis’ten dikkat çeken yazı