Anasayfa

01-03-2022
Suudi Arabistan büyükelçisi Meriç'i ziyaret etti
Meriç'ten (Evros) sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Dimitris Petroviç, Suudi Arabistan'in Atina Büyükelçisi Saad Alammar ile görüştü. Görüşme, Suudi Arabistan büyükelçisinin bölgeye gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde yapıldı.
1 Mart 2022 Salı

Meriç'ten (Evros) sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Dimitris Petroviç, Suudi Arabistan'in Atina Büyükelçisi Saad Alammar ile görüştü. Görüşme, Suudi Arabistan büyükelçisinin bölgeye gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde yapıldı.

Petroviç, görüşmede Meriç'in jeopolitik önemi hakkında Saad Alammar'a bilgi verdi. Bölgenin LNG, FSRU, TAP ve IGB gibi doğal gaz projeleri sebebiyle önemli bir enerji bölgesi haline geldiğini söyleyen Petroviç, Dedeağaç Limanı, 'Dimokritos' Havaalanı, Egnatia Otoyolu ve yakın zamanda modernize edilecek olan tren hattının da önemini aktardı.

Bölgedeki tarım üretimi hakkında da Alammar'ı bilgilendiren Petroviç, Suudi Arabistan'ın bölgeye yönelik ilgisinin önemini vurguladı.

Suudi Arabistan Büyükelçisi Alammar ise, en kısa sürede ekonomi alanında uzman bir heyetle tekrar bölgeyi ziyaret edeceğini söyledi.

Haberler


Gökçepınar’da Ramazan bereketi, soydaşlar iftar sofrasında buluştu

Bülent Kamiloğlu’ndan Spartakos tartışmasına ilişkin açıklama

DEB Partisi: ‘Spartakos’un talebi toplumsal barışa ve huzura yönelik saldırıdır’

Danışma Kurulu Spartakos’un taleplerine tepki gösterdi

Mucize Tiyatrosu “Hisseli Harikalar Kumpanyası” oyununu sahneleyecek

Yunanistan, Batı Trakya’dan Bulgaristan’a hava savunma desteği sağlayabilir

Dışişleri Bakanı Yerapetritis: “Suda Üssü tehdit altında değil”

Spartakos, Gümülcine Hastanesinde Türkçenin ve başörtüsünün yasaklanmasını istiyor!

Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş Batı Trakya’yı ziyaret etti

Kültür Bakanlığı Yanya’daki Aslan Paşa Camiinin restorasyonunu üstleniyor

Bu ne perhiz, bu ne Lozan yorumu?

Kimliğe müdahale ve kültürel dayatma - iki olayın düşündürdükleri