Anasayfa

01-03-2022
Miçotakis: 'Savaştan kaçan mültecileri kabul etmeye hazırız'
Başbakan Kiriakos Miçotakis, Yunanistan’ın Ukrayna’dan gelecek mültecileri kabul etmeye hazır olduğunu bildirdi.
1 Mart 2022 Salı

Miçotakis, Ukrayna’daki savaş ve savaşın Yunanistan üzerindeki etkilerine ilişkin mecliste yaptığı konuşmada, savaşın yüzbinlerce kişiyi yurdundan ettiğini vurgulayarak, "Tüm Avrupa gibi biz de savaştan kaçan mültecileri kabul etmeye hazırız." dedi.

Onlarca sivil toplum kuruluşunun (STK) bugüne dek doğudan gelen mültecilere verdiği desteği hatırlatan Miçotakis, STK’lara Ukrayna’dan gelecek mültecilere de destek vermeleri için çağrıda bulundu.

Miçotakis, stratejik özerkliğin Avrupa’nın güvenliği için önemine değinerek Avrupa ülkeleri arasında savunma alanında iş birliği ilişkilerinin geliştirilmesinin gerekli olduğunu savundu.

Doğal gaz ve elektrik fiyatlarında karşılaşılabilecek olası fiyat artışına da dikkati çeken Miçotakis, Yunanistan’ın ve Avrupa’nın enerji güvenliği için bir an evvel Rus doğal gazından ve genel olarak hidrokarbon enerji kaynaklarından bağımsız olması gerektiğini ileri sürdü.

Haberler


Ketenlik Gençlik Festivali başladı

AADE’den vergi kaçakçılığına karşı yapay zekâ ile denetim

Orman yangınında bir kişi hayatını kaybetti

Tarım Bakanlığından yaban domuzlarının neden olduğu zararlara ilişkin açıklama

Orman yangınları nedeniyle bazı yerleşim alanları boşaltıldı

Batı Trakya Köyler Ansiklopedisi tamamlandı

Yunanistan, 10 Ağustos’ta Filistin’e dayanışma eylemlerine hazırlanıyor

Hayvan besicileri çiçek hastalığı konusunda hükümete tepkili

İsrail’in işgal kararı sonrası Gazze’de 1 milyon kişi tekrar zorla yerinden edilmeyle karşı karşıya

Eski Başbakan Samaras’ın kızı hayatını kaybetti

Atina’nın Deniz Mekansal Planlaması’na Mısır tepki gösterdi

Turistik adalarda sağlık personeli eksikliği yaşanıyor