Anasayfa

01-03-2022
ABTTF'den Atina ve Selanik'e çalışma ziyareti
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 28 Şubat-1 Mart tarihlerinde Atina ve Selanik'e çalışma ziyareti gerçekleştirdi. ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu'na ABTTF'nin Atina Ofisi'nden Nihan Ayan eşlik etti.
1 Mart 2022 Salı

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 28 Şubat-1 Mart tarihlerinde Atina ve Selanik'e çalışma ziyareti gerçekleştirdi. ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu'na ABTTF'nin Atina Ofisi'nden Nihan Ayan eşlik etti.

ABTTF heyeti 28 Şubat Pazartesi günü Atina'da Faşist Tehdide Karşı Birlik Hareketi (KEERFA) Başkanı Petros Konstantinu, Yunan Helsinki İzleme Örgütü (GHM) Sözcüsü ve Avrupa Uygulama Ağı (EIN) Yönetim Kurulu Üyesi Panayotis Dimitras, Siyaset Bilimci ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Theodoros Tsikas ve Yunanistan Müslümanlar Birliği Başkanı Naim Elghandur ile görüştü.

1 Mart Salı günü Selanik'e geçen ABTTF heyeti, burada Yunanistan İnsan Hakları Birliği (HLHR) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Konstantinos Tsitselikis ile bir araya geldi.

Batı Trakya Türk toplumunun sorunları ve yaşadığı hak ihlallerinin aktarıldığı görüşmelerde, Yunanistan'da Müslümanlar ve kırılgan gruplara karşı ayrımcılık ve çözüm önerileri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu, ülkedeki güncel gelişmeler değerlendirildi.

Haberler


Yerapetritis: “İsrail ile işbirliğimizi geliştireceğiz”

İTB Gençlik Kolu seçimleri 11 Eylül’de

PISA 2025 sonuçlarında Yunanistan OECD ortalamasının altında kaldı

ABTTF: “Yunanistan azınlık haklarında çifte standart uyguluyor”

Selanik Müslümanları Derneğinden Başkonsolos Gedik’e veda ziyareti

Zeybek: “İskeçe ve Batı Trakya hükümetin öncelikleri arasında değil”

Mehmet Emin Aga, vefatının 20. yılında kabri başında anıldı

Şentop’tan Batı Trakya ziyareti: “Soydaşlarımızın hak ve hukuk mücadelesinin daima yanında olacağız”

GAT’ın 12 Ay 12 Mutluluk Projesi devam ediyor

İskeçe Azınlık Lisesi son sınıf öğrencileri kermese hazırlanıyor

Özgür Ferhat: “Kiraz üreticileri 18 aydır tazminat bekliyor”

Batı Trakyalı kadın girişimciler “Balkanlar Kadın Girişimciler Buluşması”na katıldı