Anasayfa

02-03-2022
Çipras’tan Türkiye ile diyalog çağrısı
Ana muhalefet partisi SİRİZA’nın lideri Aleksis Çipras, iktidarın dış politikasını eleştirerek Türkiye ile diyalog kapısının açık tutulması gerektiğini bildirdi.
2 Mart 2022 Çarşamba

Ana muhalefet partisi SİRİZA’nın lideri Aleksis Çipras, iktidarın dış politikasını eleştirerek Türkiye ile diyalog kapısının açık tutulması gerektiğini bildirdi.

Ukrayna’daki son duruma ilişkin mecliste konuşan Çipras, "Bizim düşüncemize göre Ukrayna krizinin getirdiği istikrarsızlık ve yeniden sınıflandırma, Ege ve Doğu Akdeniz’de tansiyonun düşürülmesi amacıyla Türkiye ile esaslı bir diyaloğu aktif olarak talep etmemiz için ek bir sebeptir." dedi.

Çipras, Türkiye ile diyalog kapısının açık bırakılması gerektiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

"Atıl diplomasi stratejisi seçiminizi haklı çıkarmak için Türkiye’nin sözde izole edildiğine ilişkin yanılsamalı anlatımınızda ısrar etmeniz yanlıştır. Siz ve iktidar yanlısı basın organlarının, Türkiye’nin gelişmelerden faydalanarak Yunanistan ile kriz çıkaracağına ilişkin öngörülerde bulunması yanlıştır."

Başbakan Kiriakos Miçotakis ise Çipras’ın eleştirilerine cevaben Türkiye ile diyalog kapısını kapatmadığını ve Ankara ile diyaloğa her zaman açık olduğunu savundu.

Haberler


Filenin Sultanları ŞAMPİYON!

Olimpos Dağı UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girdi

Yunan - Türk İş Derneğinde yeni yönetim göreve başladı

Türkiye’den gelen heyet Batı Trakya Türk Azınlığı temsilcileriyle görüştü

Siber saldırı nedeniyle yayınlarımıza ara vermek zorunda kaldık

Dr. Sadık Ahmet, ölümünün 31. yıl dönümünde kabri başında anıldı

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Dr. Sadık Ahmet’i andı

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Dr. Sadık Ahmet mesajı

TİKA Başkanı Abdullah Eren’den Dr. Sadık Ahmet’i anma mesajı

Gümülcineli Eslem Mehmet, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini birincilikle tamamladı

Gümülcine Belediyesinde yangın sezonu hazırlıkları değerlendirildi

Bekirli şampiyon oldu, Çepelli Kartalları çocuklar kategorisinde kupayı kazandı