Anasayfa

04-03-2022
Biden’dan Rusya’ya Zaporijya Nükleer Santrali çevresinde ’ateşkes’ çağrısı
ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde, Rusya’ya Ukrayna’daki Avrupa'nın en büyük santrali Zaporijya Nükleer Santrali sahasındaki askeri operasyonlarını durdurması ve itfaiye güçlerinin alana erişimine izin vermesi çağrısında bulundu.
4 Mart 2022 Cuma

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde, Rusya’ya Ukrayna’daki Avrupa'nın en büyük santrali Zaporijya Nükleer Santrali sahasındaki askeri operasyonlarını durdurması ve itfaiye güçlerinin alana erişimine izin vermesi çağrısında bulundu.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Biden bugün Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde Ukrayna'da Zaporijya Nükleer Santrali sahasındaki çatışmalar sonucu çıkan yangına ilişkin bilgi aldı.

Biden, Rusya’ya nükleer santral çevresindeki askeri faaliyetlerini durdurarak itfaiye güçlerinin ve acil durum ekiplerinin bölgeye erişiminin sağlanması için çağrı yaptı.

Ayrıca Biden, ABD Enerji Bakanlığı Nükleer Güvenlikten Sorumlu Müşaviri ve Ulusal Nükleer Güvenlik İdaresi Başkanı ile de nükleer santrale ilişkin telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ABD VE UKRAYNA DIŞİŞLERİ BAKANLARI TELEFONDA GÖRÜŞTÜ
Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price yaptığı yazılı açıklamada ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba’nın telefon görüşmesi yaptığını aktardı.

Görüşmede dünyada Ukrayna’ya destek için atılan adımların ve Ukrayna’ya ek güvenlik, ekonomik ve insani yardımın ele alındığını aktaran Price, "Bakan Blinken, Rusya’nın kara, hava ve deniz saldırılarında yaşamını yitirenler için baş sağlığı dilerken ABD’nin Ukrayna’nın acılarını paylaştığını dile getirdi." ifadelerini kullandı.

Haberler


İskeçe’deki kapalı yüzme havuzu Ağustos ayı boyunca kapalı olacak

ELAS Partisi siyasi örgütlenme sürecini başlattı

Doğu Makedonya - Trakya’da uyuşturucu operasyonu: Bir haftada 22 gözaltı

İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulunda kayıt krizi: Bazı öğrencilerin kayıtları iptal edildi

Çanakkale – Limni feribot seferleri başladı

Rodop ilinde yangın riski yüksek

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Türkiye’nin Atina Büyükelçiliğinde anma töreni düzenlendi

Poros Adası’nda su sıkıntısı nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi

AP’de Yunanistan’da hukukun üstünlüğüne ilişkin endişeler bir kez daha gündeme geldi

Gümülcine’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anıldı

Merhum İskeçe Müftüsü Ahmet Mete vefatının dördüncü yılında anıldı

10 milyon euroluk STEP programı tanıtıldı