Anasayfa


06-04-2022
Çitidiris’den Horozlu mezarlığı konusunda geri adım!
Bulustra (Avdira) Belediye Başkanı Yorgos Çitiridis, Horozlu mezarlığı konusunda geri adım attı.
6 Nisan 2022 Çarşamba

İskeçe’ye bağlı Horozlu köyündeki eski Türk mezarlığında futbol sahası ve yeşil alan yapmak üzere mezarlığın iş makinalarıyla tahrip edilmesine neden olan Çitiridis, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın tepkilerinden sonra geri adım atmak zorunda kaldı. Çitiridis, belediyenin Ekonomi Komisyonu’nu ilk olarak 1 Nisan Cuma günü olağan üstü toplantıya çağırdı. Ekonomi Komisyonu, konuyu 5 Nisan Salı günü gerçekleştirdiği toplantıda da ele aldı. Toplantıda söz konusu proje için eski Türk mezarlığının dışında başka bir arazi belirlendi.

Konuyla ilgili açıklama, belediyenin internet sitesinde, resmi ilanların duyurulduğu Diavgia bölümünde yer aldı. Buna göre spor tesisi ve yeşil alan projesi Horozlu köyünün güneyinde yer alan eski futbol stadında yapılacak. Yeni proje için 2.078.204,85 euroluk bütçe ayrıldığı bildirildi.

Belediye başkanı Çitiridis’in başkanlığında yapılan Ekonomi Komisyonu toplantısına ana muhalefet listesi başkanı Athanasios Kriçinis, belediye başkan yardımcısı Kadri Demir, belediye meclis üyeleri Nikolaos Mavridis ve Yorgos Siskos katıldı. Komisyon üyelerinden Vladimiros Gasiyabasidis ve Konstandina Zurnacidu – Hristakidu’nun ise toplantıya katılamadığı ifade edildi.

Bu arada, Bulustra Belediye Başkanı Yorgos Çitiridis daha önceki açıklamalarında ve toplantılarda, Horozlu mezarlığında yapılması planlanan tesis ve yeşil alanı içeren projenin başka bir yere aktarılamayacağını belirmişti.

Horozlu köyündeki eski Türk mezarlığının adeta talan edilmesine yoğun tepki gösteren Batı Trakya Türk Azınlığı kuruluş ve temsilcileri, mezarlığa yapılacağı planlanan projeden vazgeçilmesini istemiş ve Belediye Başkanı Yorgos Çitiridis’in özür dileyerek, iş makinalarının girdiği mezarlıktaki tahribatın giderilmesini talep etmişti.

Bulustra Belediye Başkanı Çitiridis’in neden olduğu tahribat nedeniyle önümüzdeki günlerde azınlık toplumundan özür dileyip dilemeyeceği merak ediliyor. Ayrıca mezarlıkta meydana gelen tahribatın giderilmesi için acilen adım atılması bekleniyor.

Haberler


‘Yunanistan’daki Pontus iddiaları asılsızdır’

Süper Lig’de PAOK şampiyon oldu

İran Cumhurbaşkanı ile Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulunda öğrenci şenliği

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu