Anasayfa

15-04-2022
Eyalet Meclisinde gergin toplantı
Doğu Makedonya Trakya Eyaleti ana muhalefet listesi lideri Hristos Topsidis’in toplantı sırasında ağır ifadeler kullandığı bildirildi.
15 Nisan 2022 Cuma

Doğu Makedonya Trakya Eyaletinin 13 Nisan Çarşamba günü düzenlenen toplantısının oldukça gergin geçtiği belirtildi.

Eyaletin 2022 yılı Yıllık Faaliyet Programının görüşüldüğü toplantıda Topsidis programa karşı çıktığını ve oy vermeyeceğini söyledi. Bunun üzerine Eyalet Başkanı Hristos Metios kendisine hangi sebeple programa karşı çıktığını sordu. Programdaki iki maddeye karşı çıktığını söyleyen Topsidis’in ise Meclis Başkanı Hristos Papatheodoru'ya seslenerek sözünü kesmemesini ve Metios ile diyalog yapılmasına izin vermesini istediği bildirildi. "Eyalet Başkanı hakkı olmadan söz aldı. Bundan sonra ben de sözü bu şekilde alacağım." dediği belirtilen Topsidis'in ardından eyalet meclisinin çalışma şekli ile ilgili olarak ağır hakaretlerde bulunduğu bildirildi.

Meclis Başkanının sözlerini geri alması isteğini reddeden Topsidis'in, "Eyalet meclisinin kontrolünü tamamen kaybetmişsiniz." ifadelerini kullandığı belirtildi.

Meclis Başkanı Papatheodoru'nun son olarak, "Umarım sayın Topsidis'den kaynaklı bu olay bir son olur ve bir daha böyle bir şey yaşamayız" dediği kaydedildi.

Haberler


Gümülcine’de “Bağımlılığın İzinde” konferansı düzenlendi

Libya’dan Girit’in güneyindeki ihale için Yunanistan’a tepki

Kikilias’dan Hürmüz Boğazı uyarısı

Müftüler Trampa ve Şerif, Edirne’de düzenlenen etkinlikte Batı Trakya Türklerini anlattı

İskeçe Türk Birliği, ‘Mehmet Hilmi Söyleşisi’ düzenliyor

AB Savcılık Ofisi, eski bakanlar Voridis ve Avgenakis’le ilgili yolsuzluk dosyasını parlamentoya gönderdi

Avrupa Parlamentosu’ndan Hukukun Üstünlüğü Raporu’na onay

TİKA Başkan Yardımcısı Çevik Gümülcine’de ziyaretlerde bulundu

İskeçelilerin ‘Börekçi Ahmet Abi’si hayata veda etti

Gümülcine eski başkonsoloslarından Kemal Gür vefat etti

Karamanlis: ‘Yunanistan, Türkiye karşısında esarete sürüklenebilir’

Kozlukebir Belediyesine 7 yeni sulama göleti