Anasayfa

16-04-2022
Hacıgene'den ESPA eleştirisi
Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Meclis Üyesi İrfan Hacıgene, ESPA programlarının belediyeler arasında adaletli bir şekilde dağıtılmadığını söyledi.
16 Nisan 2022 Cumartesi

Eyalet meclisinin 13 Nisan Çarşamba günü çevrim içi oturumunda konuşan Hacıgene, Eyalet Başkanı Hristos Metios'u eleştirerek, özellikle İskeçe'deki belediyeler arasında ESPA programlarının eşit dağıtılmadığını ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde Bulustra (Avdira) Belediyesine 751 bin euroluk destek sağlandığını belirten Hacıgene'nin, "Bulustra Belediye Başkanı ile fotoğraf çektirerek reklamınızı yaptınız. Sayın Belediye Başkanının sizi talan edilen Horozlu mezarlığına götürdüğüne inanmıyorum." sözleri dikkat çekti. Konstantinos Miçotakis'in yıllar önce azınlık için açıkladığı "yasalar önünde eşitlik" politikasının uyulmadığını vurgulayan Hacıgene, İskeçe'deki diğer belediyelere de gereken desteğin verilmesi için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Haberler


ABTTF Bakanı Habipoğlu: “Yunanistan azınlık haklarına saygı duymuyor”

İskeçe Türk Birliği futbol takımı Kocaelispor U19 ile karşılaştı

Zeybek, İskeçe Eski Şehir’deki sorunları meclis gündemine taşıdı

Selanik’te çöp konteynerinde uyuyan evsiz son anda kurtarıldı

İskeçe Türk Birliği futbol takımından Kocaeli çıkarması

Batı Trakya Din Görevlileri Derneği Genel Kurulu yapıldı

AB’nin doğu sınır bölgeleri için ittifak girişimi

13 YDP’li vekilin dokunulmazlığı kaldırıldı

FUEN’den Yunanistan’a sert eleştiri

AB üyesi ülkeler arasında kamu borcu sıralamasında Yunanistan birinci

Miçotakis, Rama ile Atina’da görüştü

“Kan Ver Hayat Kurtar” kampanyasına yoğun ilgi