Anasayfa

23-05-2022
Kiraz üreticilerine tazminat ödemesi yapılacak
Geçen yıl meydana gelen don nedeniyle zarar gören kiraz üreticilerine ELGA tarafından tazminat verilecek. Konuyla ilgili bakanlık kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
23 Mayıs 2022 Pazartesi

Geçen yıl meydana gelen don nedeniyle zarar gören kiraz üreticilerine ELGA tarafından tazminat verilecek. Konuyla ilgili bakanlık kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tazminatlar, 15 Şubat ile 20 Nisan 2021 tarihleri arasında don nedeniyle üretim miktarında azalma yaşayan çiftçileri kapsıyor. Tazminat alacak olanlar arasında Rodop ilindeki kiraz üreticileri de yer alıyor.

Tazminat için düşük ürün kıstasında son üç yılın ortalaması dikkate alınacak.

Bu arada tazminat ödemesi yapılması için bir ürünün il genelindeki toplam miktarının yüzde 30'unun zarar görmesi ve rekoltede de yüzde 30 azalma olması gerektiği ifade edildi. Bir üreticiye verilebilecek en yüksek tazminat miktarı 70 bin euro iken, 15 eurodan az tazminat miktarı için ise ödeme yapılmıyor. Şeffaflık kuralları uyarınca 60 bin euronun üzerinde tazminat alan üreticilerin isimleri tazminat ödemeleriyle ilgili internet ortamında ve ELGA'nın sitesinde açıklanacak.

Haberler


Kosmidu’dan dikkat çeken açıklama: Türkiye Dışişleri’ne yanıt verdi, azınlığın temel itirazlarına değinmedi

Bakanlıktan aşırı sıcakta açık alanda çalışılmaması uyarısı

Hacıgene’den İskeçe Eski Şehir’de kaçak kazı iddialarıyla ilgili acil müdahale çağrısı

Gümülcine’de ebru sanatı atölyesi düzenlendi

Fuat Oktay’dan Batı Trakya Türk Azınlık okullarının kapatılmasına tepki

Milletvekili Hüseyin Zeybek, kapatılan okullar sorununu Eğitim Bakanlığına sordu

Yunanistan’da Efood ve Wolt kuryelerinden Dünya Kupası finalinde iş bırakma eylemi

17 yaş altına elektrikli scooter yasağı geliyor

Sıcaklık 40 derecenin üzerine çıkacak!

İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulundaki kayıt iptalleri TRT ekranında

Hakan Çavuşoğlu: ’Batı Trakya Türk Azınlığının eğitim hakları korunmalıdır’

İspanya ikinci kez dünya şampiyonu