Anasayfa

25-05-2022
Elektrik yardımı için platform açılıyor
Yardım, 1 Aralık 2021 ile 31 Mayıs 2022 tarihleri arasındaki faturaları kapsayacak.
25 Mayıs 2022 Çarşamba

Hükümetin geçtiğimiz günlerde açıkladığı elektrik yardımı için platformun 15 Haziran'da açılacağı bildirildi.

Hükümet tarafından meclise sunulan ve elektrik yardımını kapsayan yasa tasarısı görüşmeleri bugün (25 Mayıs Çarşamba) başlayacak ve yarın tamamlanacak. Tasarıya göre 1 Aralık 2021 ile 31 Mayıs 2022 tarihleri arasındaki elektrik faturalarında vatandaşa yansıyan ciddi artışın yüzde 60'lık bölümü iade edilecek.

Vatandaşlar ödedikleri faturaya fiyatına göre 18 euro ile 600 euro arasında destek alacak.

Maliye Bakan Yardımcısı Theodoros Skilakakis, "Power Pass" isimli elektronik platformun 15 Haziran günü açılacağını açıkladı.

Elektrik yardımından yararlanabilmek için yıllık aile gelirinin 45 bin euroyu aşmaması gerekiyor. Gelirler için ise 2020 yılı baz alınacak. İlk vergi beyannamesini 2021 yılında yapanlar için ise 2021 yılı baz alınacak.

Yardımdan yararlanmak isteyen vatandaşlar platforma taxisnet kodları ile giriş yapabilecek. Platformdaki gerekli bilgiler (AFM, elektrik kullanım miktarı vb) doldurulduktan sonra onay verilecek. Yardım kapsamındaki tarihler sırasında ev değiştiren vatandaşların ayrı bir form doldurmaları gerekecek.

Yardım miktarı, ödenen fatura fiyatlarına göre 18 eurodan 600 euroya kadar olacak. Söz konusu yardım paraları hak sahibi vatandaşların şahsi banka hesaplarına yatırılacak.

Haberler


Fenerbahçe’de İsmail Kartal dönemi sona erdi

ABTTF Başkanı Habipoğlu: ’Söylem ile gerçekler arasında ciddi uçurum var’

Şiddetli yağışlar nedeniyle 9 bölgede ’kırmızı alarm’ ilan edildi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’den müftü atamalarına tepki

Ferhat’tan çiftçilerin destek ödemeleri için girişim

Ergoterapist Naciye Çolak iş yerini açtı

Gümülcine Müftülüğünden gençlik buluşması

Öğrenci kermesleri maratonu başarıyla sona erdi

GTGB Yeni Nesil Kolu kahvaltıda buluştu

YTB Başkanı Turus’tan müftü atamalarına tepki

Yassıköy Belediyesinden Bulatköy’e KEP bürosu girişimi

BTTDD’den müftü atamalarına tepki: “Azınlığın iradesi tanınmalı”