Anasayfa

11-06-2022
Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması'nın ilklerine ödülleri verildi
Ödül törenine katılan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'a yönelik olarak, "(Efes-2022 Tatbikatı) 37 ülke katıldı bizim bu tatbikatımıza ve Yunanistan bunların yarısından fazlasına ’Katılmayın’ diye de haber göndermiş. Hemen hemen tamamına yakını dinlemediler. Hepsi bizimle beraber o tatbikatta yer aldılar, Amerika başta olmak üzere." dedi.
11 Haziran 2022 Cumartesi

Aslen Batı Trakyalı olan ve Fethullahçı terör örgütünün darbe girişimi sırasında şehit düşen Mustafa Cambaz anısına düzenlenen fotoğraf yarışmasının ödül töreni İstanbul'da gerçekleşti. Törene katılan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada Yunanistan'a da mesaj verdi.

Erdoğan, Büyük Çamlıca Camii 1071 Konferans Salonu’nda düzenlenen Şehit Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması ödül töreninde yaptığı konuşmada, bu sene ilkini gerçekleştirdikleri törenin her yıl prestijini arttırarak yoluna devam edeceğine inandığını belirterek, "Şüphesiz bu tür yarışmalar, adını taşıdıkları değerlerimize sahip çıkma yanında yeni kabiliyetlerin keşfedilmesine de imkan sağlamaktadır." dedi.

"Sözlerime 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü hainler tarafından alçakça şehit edilen Mustafa Cambaz kardeşimizi rahmetle şükranla özlemle yad ederek başlamak istiyorum." diyen Erdoğan, Allah’tan, şehidin mekanını cennet eylemesini dileyerek, ruhu için Fatiha okunmasını istedi.

Jürinin titiz çalışmasıyla belirlenen üç farklı kategoride, toplam dokuz kişiye ödüllerinin takdim edileceğini aktaran Erdoğan, 2021’e damgasını vuran haber fotoğrafları dalında ödüle layık görülen Elif Öztürk, İsa Terli ve Mustafa Çiftçi’yi, kültürel ve tarihi fotoğraflar kategorisinde ödül alan Ümmü Kandilcioğlu, Caner Başer ve Aytaç Ünal’ı, yeni nesil fotoğraflar dalında ödül alan İsmail Coşkun, Muhammed Enes Yıldırım ve Ramazan Çırakoğlu’nu kutladı.

Erdoğan, "Yarışmaya iştirak eden tüm kardeşlerimizin şehit Mustafa Cambaz’ın emanetine ve mirasına hakkıyla sahip çıkacaklarını ümit ediyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehidimizin mesleğine olan tutkusunun yanı sıra davasına, ülkesine, milletine ve İslam ümmetine olan sevdasına da bizzat şahitlik ettik. Mustafa Cambaz şahsiyetiyle duruşuyla temayüz etmiş, dokunduğu her gönülde silinmez izler, güzel hatıralar bırakmış bir kardeşimizdi. Doğruluğu, dürüstlüğü, çalışkanlığı ve samimiyetiyle mesai arkadaşlarına daima örnek olan, İslam ahlakıyla donanmış vakur bir insandı. Kendisi hiçbir zaman ucuz hesapların, kolay yolların, geçici heveslerin peşinde koşmadı. Zor da olsa sonunda ölüm de olsa hep hakkın, hakikatin, adaletin safında yer almayı tercih etti." diye konuştu.

YUNANİSTAN'A MESAJ
Türkiye Cumhurbaşkanı konuşmasında Yunanistan'a da mesaj verdi. İzmir'de gerçekleşen Efes-2022 Tatbikatı’na 37 ülkenin katıldığını belirten Erdoğan, "Yunanistan bunların yarısından fazlasına ’Katılmayın’ diye de haber göndermiş. Hemen hemen tamamına yakını dinlemediler. Hepsi bizimle beraber o tatbikatta yer aldılar, Amerika başta olmak üzere." dedi.

Haberler


Tarihi Alantepe Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri yoğun ilgiyle gerçekleşti

Nüfus 13 yılda yarım milyon azaldı

FUEN TAG Sözcüsü Habipoğlu’ndan Kosova’ya çalışma ziyareti

Reşit olmadığını beyan eden sığınmacılara kemik yaşı testi

İskeçe’de iki soygun olayı aydınlatıldı

SİRİZA ve Yeni Sol: Kadın cinayeti yasal tanıma kavuşmalı

SİRİZA’dan hükümete İsrail’e verilen desteği durdurma çağrısı

BM Özel Raportöründen, Plevris’in açıklamalarına tepki

Alantepe etkinlikleri başladı

Batı Nil virüsü nedeniyle iki kişi hayatını kaybetti

Eski bakandan Çipras’a eleştiri

FUEN TAG Sözcüsü Habipoğlu’ndan Kuzey Makedonya ziyareti