Anasayfa


28-06-2022
Burhan Baran, Mustafçova bölgesi için itfaiye birimi istedi
İskeçe PASOK Milletvekili Burhan Baran, Mustafçova Belediyesi’nde itfaiye biriminin oluşturulmasını istedi. Baran, konuyla ilgili olarak Güvenlik ve Sivil Koruma Bakanı Panayotis Theodorikakos’a soru önergesi sundu.
28 Haziran 2022 Salı

İskeçe PASOK Milletvekili Burhan Baran, Mustafçova Belediyesi’nde itfaiye biriminin oluşturulmasını istedi. Baran, konuyla ilgili olarak Güvenlik ve Sivil Koruma Bakanı Panayotis Theodorikakos’a soru önergesi sundu.

Milletvekili Burhan Baran soru önergesinde şunları dile getirdi:
3684 / 29-1-2021 sayılı sorumda İskeçe) ilinde bulunan Mustafçova Belediyesinde bir itfaiye birimi kurulmasının gerekliliğini belirtmiş iken tekrar bu konuya değinmek istiyorum. Bölgede zaman zaman meydana gelen yangınlar, doğal kaynakların zarar görmesine, mülklerin, servetlerin ve ne yazık ki insan hayatının kaybolmasına dahi sebep olmuştur. Böylelikle, bu bölgede yaşayanlar bu tür olaylardan sonra İskeçe vilayetinin uçsuz bucaksız ormanlık alanlarla kaplı dağlık kolunda bir itfaiye biriminin kurulmasının gerekli olduğunu dile getirip yangınların ölümcül sonuçlarını tekrar yaşamak istemiyorlar.

Son zamanlarda vilayetimizi kasıp kavuran ‘Genesis’ kötü hava koşullarından dolayı Doğu Makedonya ve Trakya iline hizmet veren İtfaiye birimine 142 yardım çağrısı gelmiştir. 18'i ağaç kesmek, 115'i su pompalamak, 4'ü insan taşımak için ve son olarak 5 çağrı Evros, Rodop, İskeçe, Drama ve Kavala şehirlerinde tehlike yaratacak nesnelerin güvenli yerlere kaldırılması içindir. Bu nedenlerden dolayı bölgemizdeki itfaiye biriminin sadece yaz aylarında değil iklimsel değişikliklerin sonucu olan kötü hava koşulları sebebiyle de güçlendirilmesi gereklidir.”

Milletvekili Baran, bakan Theodorikakos’ın cevaplandırılması talebiyle şu soruları yöneltti:

- Miki (Mustafçova) Belediyesinin büyük bir kısmının ormanlarla kaplı ,erişilmesi güç dağlık bir bölge olduğundan dolayı bu bölgede bir İtfaiye birimi kurmayı düşünüyor musunuz?

- İnsan hayatına mal olabilecek trajik olayları ve de çevrenin tahribatını önlemek için gelecekte ne tür önlemler almayı planlıyorsunuz?


Haberler


UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final eşleşmeleri belli oldu

Yapay Zeka: Fırsatlar ve Dezavantajlar

Edirne’de ‘Balkan İş Forumu’

Bu geceden itibaren yağışlar etkili olacak

Topsidis, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Shinas’la görüştü

Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor

İran ve İsrail merkezli kurum ve kuruluşlarda güvenlik önlemleri artırıldı

YDP’nin Beleri adaylığına muhalefetten tepki

Yunanistan askeri heyetinden Edirne’deki tugay komutanlığına ziyaret

10 Yunanlıdan 7’si yaşam standartlarının kötüleşmesinden şikayet ediyor

Dendias bugün Meriç iline geldi