Anasayfa


12-08-2022
EFKA’ya olan borçlardan kimler zaman aşımına uğrayacak?
Çalışma Bakanlığının hazırladığı yeni yasa ile EFKA’ya borcu olan binlerce sigortalının emekliliğinin yolu açılacak.  
12 Ağustos 2022 Cuma

EFKA’ya olan borçların zaman aşımına uğramasını öngören düzenleme, eylül ayında meclise sunulacak yeni yasa tasarısında yer alacak. Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Kostis Hacidakis, söz konusu uygulamanın 10 yıllık zaman aşımına uğrayanları kapsayacağını söyledi.
 
Çalışma Bakanlığının hazırladığı yeni yasa ile EFKA’ya borcu olan binlerce sigortalının emekliliğinin yolu açılacak. Yeni yasal düzenleme zaman aşımına uğrayan borçların silinmesini, borç yapılandırılmalarının da 12 aydan 24 aya çıkarılmasını öngörüyor.
 
Bir televizyon kanalına bugün açıklamalarda bulunan Hacidakis, “Mantık çerçevesinde önlemler almaya çalışıyoruz.” diye konuştu.
 
Hacidakis, "EFKA borçları bağışlasaydı, emekli maaşı verecek primleri olmazdı. Oluşan sorunu bildiğimiz için Vergi Dairesindeki düzenlemeleri EFKA'daki ilgili düzenlemelerle uyumlu hale getirerek ilerleyeceğiz." dedi. Örnek olarak Hacidakis, AADE’de (ΑΑΔΕ) 24 taksitlik, EFKA’da da 12 taksitlik yapılandırma varsa, her iki borcun da 24 taksitle uyumlu hale getirileceğini söyledi.
 
Bakan, IKA’ya olan borçlar konusunda Katrugalos Kanunu öncesinde olduğu gibi zaman aşımı süresinin 20 yıldan 10 yıla indiren Danıştay kararına uyum sağlanacağını yineledi. EFKA tarafından 10 yıl aranmayan borçlar için de zaman aşımının işleyeceğini söyleyen Hacidakis, “Eğer aranmışsa borçlar silinmiyor.” diye konuştu.
 
Hacidakis sözlerini, “Sistemi rasyonalize edeceğiz ve Danıştayın kararlarına uyacağız. Çünkü ‘Boşver, 10 yıldır ödemedin ve biz de sana bunları bağışlıyoruz” deseydik, EFKA’ya ödeme yapmak aptallık olur ve sigorta sistemi çökerdi.” diyerek tamamladı.

Haberler


Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor

İran ve İsrail merkezli kurum ve kuruluşlarda güvenlik önlemleri artırıldı

YDP’nin Beleri adaylığına muhalefetten tepki

Yunanistan askeri heyetinden Edirne’deki tugay komutanlığına ziyaret

10 Yunanlıdan 7’si yaşam standartlarının kötüleşmesinden şikayet ediyor

Dendias bugün Meriç iline geldi

Ünlü tenor Hakan Aysev Gümülcine’ye geliyor

DEB Partisi ve EFA’dan ortak etkinlik

Pervin Hayrullah ‘Ezilen Halklar Konferansı’na katıldı

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı ligde 18. kez şampiyon oldu

Yunanistan, AB’nin Türkiye ile ilişkiler hakkındaki kararlarından memnun