Anasayfa

16-08-2022
İbrahim Baltalı'nın şiir kitabı yayımlandı
Rodop Rüzgarı dergisi sahibi İbrahim Baltalı'nın "Günler Buğday Kokuyordu" adlı şiir kitabı geçtiğimiz günlerde yayımlandı.
16 Ağustos 2022 Salı

Rodop Rüzgarı dergisi sahibi İbrahim Baltalı'nın "Günler Buğday Kokuyordu" adlı şiir kitabı geçtiğimiz günlerde yayımlandı.

Öğretmen - yazar Rahmi Ali'nin ön sözünün yer aldığı kitap 60 sayfadan oluşuyor. Kitapta Baltalı'nın 1990 - 2000 yılları arasında yazdığı şiirler yer alıyor.

Kitabın, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının Soydaş Edebiyatlar Programı (SEDEP) kapsamında desteklendiği belirtildi.

Hatırlanacağı gibi Baltalı'nın daha önceleri de; emekli öğretmenlerin anılarının anlatıldığı "Bir Efsane Sona Ererken", "29 Ocaklar ve Perde Arkası", "Çeyrek Yüzyıllık Dava İskeçe Türk Birliği" ve "Çanakkale Şehitlerine" adlı kitap çalışmaları bulunmaktadır. Yine "Batı Trakya Köyler Ansiklopedisi"nin de 1. ve 2. cildini yayınlamış, 3. cilt çalışmaları da son aşamadadır.

Baltalı 2018 yılında da Ankara'da Türk Halk Kültürü Kurumu tarafından "Türk Kültürüne Hizmet Ödülü"ne layık görülmüştü.

Haberler


Kozlukebir Belediyesi’nden Çocuk Festivali

Selimiye Camii’nin açılışına Batı Trakya’dan müftüler ve soydaşlar katıldı

Yerapetritis, Sırbistan’ın AB üyeliğini desteklediklerini belirtti

24. Kiraz Festivali Bulatköy’de başladı

Avrupa Konseyi’nden Yunanistan’a Batı Trakya Türk dernekleri uyarısı: AİHM kararları hala uygulanmadı

Özgür Ferhat: “Uzun süredir yürüttüğümüz girişimler sonuç verdi”

Doğu Makedonya ve Trakya bölgesi için sağanak yağış ve dolu uyarısı

İTB Gençlik Buluşmaları devam ediyor

2026 FIFA Dünya Kupası görkemli açılış töreniyle başladı

ABTTF: “Yunanistan, önce kendi azınlık hakları sicilini düzeltmeli”

ABTTF’den Fenerbahçeliler Derneği kararına tepki

Gümülcine’de Paralimpi̇k Eğitim Parkı kurulacak