Anasayfa

16-08-2022
İbrahim Baltalı'nın şiir kitabı yayımlandı
Rodop Rüzgarı dergisi sahibi İbrahim Baltalı'nın "Günler Buğday Kokuyordu" adlı şiir kitabı geçtiğimiz günlerde yayımlandı.
16 Ağustos 2022 Salı

Rodop Rüzgarı dergisi sahibi İbrahim Baltalı'nın "Günler Buğday Kokuyordu" adlı şiir kitabı geçtiğimiz günlerde yayımlandı.

Öğretmen - yazar Rahmi Ali'nin ön sözünün yer aldığı kitap 60 sayfadan oluşuyor. Kitapta Baltalı'nın 1990 - 2000 yılları arasında yazdığı şiirler yer alıyor.

Kitabın, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının Soydaş Edebiyatlar Programı (SEDEP) kapsamında desteklendiği belirtildi.

Hatırlanacağı gibi Baltalı'nın daha önceleri de; emekli öğretmenlerin anılarının anlatıldığı "Bir Efsane Sona Ererken", "29 Ocaklar ve Perde Arkası", "Çeyrek Yüzyıllık Dava İskeçe Türk Birliği" ve "Çanakkale Şehitlerine" adlı kitap çalışmaları bulunmaktadır. Yine "Batı Trakya Köyler Ansiklopedisi"nin de 1. ve 2. cildini yayınlamış, 3. cilt çalışmaları da son aşamadadır.

Baltalı 2018 yılında da Ankara'da Türk Halk Kültürü Kurumu tarafından "Türk Kültürüne Hizmet Ödülü"ne layık görülmüştü.

Haberler


DMT kültür evi 2026 programını açıkladı

Yunanistan’ın eski Prensesi İrini son yolculuğuna uğurlandı

Rodop ilinde soğuk rekoru: Termometre -13,4 dereceyi gösterdi

İskeçe Müftülüğünün “Evliliğe İlk Adım” projesi devam ediyor

Hüseyin Zeybek’ten dört bakanlığa soru önergesi

İsrail Savunma Bakanı Katz Yunanistan’a geliyor

Trump’tan “Nobel” mektubu

Demircik köyünde yol tepkisi

Demircik – Bulgaristan yolu yarın trafiğe açılıyor

Batı Trakya Türk Kadın Platformundan yoğun katılımlı “Kadınlar Gecesi”

Hastanelerde grip yoğunluğu

Avukat Orhan Mehmetoğlu’nu kaybettik