Anasayfa

21-08-2022
Falakro'da yıldırım çarpması sonucu 1 ölü, 1 yaralı sporcu
Drama'da Falakro dağında yıldırım düşmesi sonucu bir sporcu öldü, biri de ağır yaralandı.
21 Ağustos 2022 Pazar

Drama'da Falakro dağında yıldırım düşmesi sonucu bir sporcu öldü, biri de ağır yaralandı.

Nevrokopi'deki yürüyüş ve dağcılık kulübü tarafından düzenlenen yarış dün (20 Ağustos Cumartesi) saat 19.00'da Falakro eteklerindeki Pirgi bölgesinden başladı.

Tüm ülkeden 55 sporcunun katıldığı dağ koşusunda, 12 saatte 36,7 kilometrelik bir mesafenin katedilmesi gerekiyordu.

Yarışmanın başladığı ilk saatlerde hava koşullarını iyi olduğu ancak sabaha karşı 4 sularında gök gürütülü şiddetli yağmurun başladığı bildirildi.

Elde edilen bilgiye göre, yağmur başladığı sırada bir grup sporcu yarışmayı tamamlayarak finale ulaşmıştı; bir kısmı da ara vermek zorunda kaldı. Yıldırım çarpan sporcuların da bitişe yakın bir noktada olduğu kaydedildi. Üç kişi oldukları belirtilen sporcularından birinin durumunun iyi olduğu ve yardım çağrısını da bu kişinin yaptığı öğrenildi.

İtfaiyenin başlattığı kurtarma çalışmaları sonucunda 55 yaşındaki sporcu ölü, 56 yaşındaki diğer sporcu da yaralı olarak bulundu. Hayatını kaybeden ve yaralan iki sporcu helikopterle önce Hrisupoli'deki koordinasyon merkezine daha sonra da Kavala Hastanesine götürüldüler.

Haberler


Kan yok, tedavi aksıyor: Hastalar eylemde

Gümülcine’de öğrenci kiraları 10 yılda yüzde 84 arttı

Habipoğlu Brüksel’de temaslarda bulundu

Gümülcine Başkonsolosluğunun “Adnan Babası” için veda töreni

İTB Gençlik Kolu yeni başkanını belirledi

Müftü Trampa’dan yeni eğitim yılı mesajı

BTTÖB’den yeni eğitim yılı mesajı

Başkonsolos Ünal, kontenjan öğretmenlerini kabul etti

Batı Trakya’da yeni bir kimlik tartışması mı yürütülüyor?

Rodop ilinde doğumlarda yüzde 14,8 düşüş

YDP birinci, ELAS ikinci sırada

Gümülcine Müftülüğü’nden yetişkin bayanlara uzaktan Kur’an kursu