Anasayfa

21-09-2022
Dendias: 'Yunanistan, Müslüman azınlığın haklarına saygı duyan bir Avrupa ülkesidir'
Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasına tepki gösterdi. Erdoğan'ın Batı Trakya Türk Azınlığıyla ilgili ifadelerine de cevap veren Dendias, Yunanistan'ın azınlık haklarına saygı duyduğunu savundu. Dendias, Batı Trakya Türklerini bir kez daha "Müslüman azınlık" olarak tanımladı.
21 Eylül 2022 Çarşamba

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasına tepki gösterdi. Erdoğan'ın Batı Trakya Türk Azınlığıyla ilgili ifadelerine de cevap veren Dendias, Yunanistan'ın azınlık haklarına saygı duyduğunu savundu. Dendias, Batı Trakya Türklerini bir kez daha "Müslüman azınlık" olarak tanımladı.

Bakan Dendias şunları kaydetti: "Türk tarafının iddiaları defalarca kez duyuldu ve cevaplandırıldı. Her şeyden önce Yunanistan, insan haklarına ve tabii ki Müslüman azınlığın haklarına kesinlikle saygı duyan bir Avrupa ülkesidir. Sonuçta rakamlar da bunu kanıtlıyor. Yunanistan’daki Müslüman azınlık büyüyor, genişliyor ve iyi yaşıyor. Türkiye’nin İstanbul’daki Rum azınlığa ne olduğunu ve bir zamanlar sayısı 100 binin üzerinde olan azınlığın bugün nasıl 5 binin altına düştüğüne yanıt vermeye çağırıyoruz."

Türkiye'yi mülteci sorununu araç olarak kullanmakla suçlayan Dendias, "On binlerce insanın hayatını tehlikeye sokan ülke şimdi geliyor ve Yunanistan'ı insanlık suçu işlemekle suçluyor." dedi. Türkiye'nin ortaya koyduğu bilgilerin yalan olduğunu iddia eden Dendias, Türkiye'nin uluslararası hukuka saygı duyması gerektiğini kaydetti.

Nikos Dendias konuyla ilgili açıklamasında, "Ege adaları üzerindeki Yunan egemenliğine itiraz eden ülke, iyi komşuluk ilişkilerinden bahsediyor. Kıbrıs Cumhuriyeti de dahil olmak üzere yabancı ülkelerin topraklarını işgal eden ülke, Doğu Akdeniz’deki güvenlikten bahsediyor. Türkiye’nin uluslararası hukuka saygı duyması ve bir an önce mantık çerçevesine dönmesi iyi olacaktır." ifadelerini kullandı.

Haberler


Kan yok, tedavi aksıyor: Hastalar eylemde

Gümülcine’de öğrenci kiraları 10 yılda yüzde 84 arttı

Habipoğlu Brüksel’de temaslarda bulundu

Gümülcine Başkonsolosluğunun “Adnan Babası” için veda töreni

İTB Gençlik Kolu yeni başkanını belirledi

Müftü Trampa’dan yeni eğitim yılı mesajı

BTTÖB’den yeni eğitim yılı mesajı

Başkonsolos Ünal, kontenjan öğretmenlerini kabul etti

Batı Trakya’da yeni bir kimlik tartışması mı yürütülüyor?

Rodop ilinde doğumlarda yüzde 14,8 düşüş

YDP birinci, ELAS ikinci sırada

Gümülcine Müftülüğü’nden yetişkin bayanlara uzaktan Kur’an kursu