Anasayfa


21-09-2022
Katrugalos, milletvekili Zeybek’in açıklamasıyla ilgili konuştu
Katrugalos, Hüseyin Zeybek’in uyarıldığını ve parti çizgisinin kendisine hatırlatıldığını söyledi.
21 Eylül 2022 Çarşamba

Ana muhalefet SİRİZA Partisi’nin dışişleri bölüm başkanı ve Atina milletvekili Yorgos Katrugalos, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek’in “Batı Trakya Türk Azınlığı” açıklamasıyla ilgili olarak parti genel merkezi tarafından uyarıldığını söyledi.

Gümülcine’den yayın yapan radyo Hronos’a konuşan Katrugalos, geçtiğimiz günlerde Hüseyin Zeybek’in Türkiye’den bir televizyon kanalına röportaj verirken “Batı Trakya Türk Azınlığı” ifadesini kullanmasıyla ilgili soruyu yanıtladı. Katrugalos, milletvekillerinin farklı görüşlere sahip olmaları durumunda mutlaka müdahale ettiklerini ve SİRİZA’nın siyasi çizgisini hatırlattıklarını belirtti.

Hüseyin Zeybek’in o günden bu yana açıklamalarını neden geri çekmediğinin sorulması üzerine Katrugalos şöyle yanıt verdi: “Diğer milletvekilinin yaptığı gibi parlamentodaki vekillerden pişmanlık açıklamaları istemiyoruz. İnanıyorum ki milletvekilimizle yapılan görüşme sonucunda her iki taraf da gereken sonuçları çıkardı.”

ZEYBEK YENİDEN ADAY GÖSTERİLECEK Mİ?
Hüseyin Zeybek’in yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceğiyle ilgili soruya ise Yorgos Katrugalos şu yanıtı verdi: “Bu kurumsal olarak SİRİZA tarafından değerlendiriliyor. Sol bir parti olarak böyle bir şey için bizim prosedürlerimiz var. Ancak ilke olarak tüm milletvekillerimizin oy pusulasında en baştan bir yeri vardır.”

OLAY NASIL GELİŞTİ?
Hatırlanacağı üzere İskeçe’den yayın yapan yerel bir televizyon kanalındaki canlı yayın sırasında bir kişi İskeçe milletvekili Hüseyin Zeybek’i öldürmekle tehdit etmişti. Konu azınlık basınında yer aldıktan sonra Türkiye medyası da konuyu ele almıştı. Milletvekili Hüseyin Zeybek’in olayla ilgili olarak Türkiye’den bir televizyona konuşurken kullandığı “Batı Trakya Türk Azınlığı” ifadesi Yunanistan’da bazı çevreler tarafından tepkiyle karşılanmış, konu ulusal basında yoğun bir şekilde işlenmiş, bazı siyasi çevreler ise Zeybek’in partisinden ihraç edilmesi gerektiğini savunmuştu. SİRİZA partisi kurmaylarından Yorgos Katrugalos da konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada milletvekilleri Hüseyin Zeybek’in uyarıldığını söylemişti.

Haberler


Olimpiyat ateşi Batı Trakya’dan geçti

Caner İmam doludan zarar gören köyleri ziyaret etti

Trakya Tarım Kooperatifinden bilgilendirme toplantısı

İTB’deki etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendi

Bakır hırsızları yakalandı

Eyalet Başkanı Topsidis, Eğitim Bakanı Pierrakakis’le görüştü

Celal Bayar Azınlık Lisesi öğrencilerden örnek bir davranış

Makedonya – Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneğinden müftülere ziyaret

Macaristan’dan akademisyenler İskeçe Türk Birliğini ziyaret etti

İskeçe’de hatim etkinlikleri Yassıören’den başladı

Yerapetritis, Orta Doğu’da barış için Kuveyt ve Katar’a gidecek

Yaka bölgesini dolu vurdu