Anasayfa


13-04-2015
“Eyalet Eğitim Müdürü Terens Kuik’in tercihi” iddiası
Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Panayotis Keramaris’in, Bağımsız Yunanlılar (ANEL) Partisi üyesi olduğu belirtildi.
13 Nisan 2015 Pazartesi

Keramaris’in, ANEL Partisi'nden ve Devlet Bakan Yardımcısı Terens Kuik’in önerisiyle göreve getirildiği iddia edildi.

Milliyetçi görüşlere sahip bir eğitimci olduğu ifade edilen Keramaris’in, Eyalet Eğitim Müdürlüğü görevine getirilmesinde ANEL Partisi Başkanı ve Savunma Bakanı Panos Kammenos ile partinin kurmaylarından Terens Kuik’in etkili olduğu öne sürüldü.

Yerel basında, Eğitim Bakanlığı’nda Din İşleri Genel Sekreteri Yorgos Kalancis’in de, bu görevde kalmasında Kammenos ve Kuik’in rolü olduğu yönünde haber ve yorumlar yer aldı.
Savvas Melisopulos’un başında bulunduğu Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Müdürlüğü görevine, halihazırdaki müdür Melisopulos’un yanısıra, SİRİZA Rodop İl Örgütü Genel Sekreteri, eğitimci ve gazeteci Stamatis Sakelion ile SİRİZA partisinin İskeçe Belediye Başkan adayı Nikos Adabufis’in de adı geçiyordu. SİRİZA’ya yakın bir ismin yerine ANEL Partisi destekli olduğu ileri sürülen birinin sözkonusu göreve getirilmesi; ANEL ve Terens Kuik’in Batı Trakya’daki rolüyle ilgili yorumlara neden oldu.

Sözkonusu tayin, azınlık eğitiminde olumlu adımların atılmasını bekleyen Batı Trakya Türk azınlığında da hayal kırıklığı yarattı.

452 EĞİTİMCİ BAŞVURDU

Öte yandan ülke genelindeki 13 eyalet eğitim müdürlüğü için toplam 452 eğitimcinin başvurduğu ifade edildi.

PASOK TEPKİ GÖSTERDİ

Bu arada, PASOK partisinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, 13 eyalet eğitim müdürünün atamasında şeffaf olmayan yöntemlerin benimsendiği ve particilik kriterleriyle hareket edildiği iddia edildi. Partinin eğitim sorumlusu Evi Hristofilopulu, hükümetin atamaları Paskalya haftasında yapmasının ardında, konunun kamuoyunda konuşulmaması amacının yattığını kaydetti. Hristofilopulu, Eğitim Bakanlığı’ndan, yeni atanan eyalet eğitim müdürleriyle ilgili olarak açıklama yapılmasını istedi.

Haberler


Yerapetritis: ‘Deniz parklarının yeri henüz belirlenmedi’

UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final eşleşmeleri belli oldu

Yapay Zeka: Fırsatlar ve Dezavantajlar

Edirne’de ‘Balkan İş Forumu’

Bu geceden itibaren yağışlar etkili olacak

Topsidis, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Shinas’la görüştü

Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor

İran ve İsrail merkezli kurum ve kuruluşlarda güvenlik önlemleri artırıldı

YDP’nin Beleri adaylığına muhalefetten tepki

Yunanistan askeri heyetinden Edirne’deki tugay komutanlığına ziyaret

10 Yunanlıdan 7’si yaşam standartlarının kötüleşmesinden şikayet ediyor