Anasayfa


21-01-2023
Theodorikakos 27 büyükelçiyle Dedeağaç’ta
Vatandaşı Koruma Bakanı Takis Theodorikakos, AB, Schengen bölgesi, Büyük Britanya ve İsviçre’den 27 büyükelçiyle bugün (21 Ocak Cumartesi) Dedeağaç’a geldi.
21 Ocak 2023 Cumartesi

Vatandaşı Koruma Bakanı Takis Theodorikakos, AB, Schengen bölgesi, Büyük Britanya ve İsviçre’den 27 büyükelçiyle bugün (21 Ocak Cumartesi) Dedeağaç’a geldi.

Dedeağaç’da valilik binasında yapılan toplantıda konuşan Theodorikakos, göçmen sorunu hakkında bilgiler verdi. Yunanistan sınırlarının aynı zamanda AB’nin de sınırları olduğunu hatırlatan Theodorikakos, tüm ülkelerden destek ve dayanışma beklediklerini ifade etti.

“Bugünkü toplantımız Avrupa’nın Türkiye ile olan sınırının korunması, uluslararası hukuk, barış ve Güneydoğu Akdeniz’deki iş birliğimiz için önemli bir birlik ve dayanışma mesajı göndermektedir.” diyen Theodorikakos, 2022 yılında yaklaşık 260 bin yasadışı göçmenin ülkeye girişinin engellendiğini ve yaklaşık bin 500 insan kaçakçısının yakalandığını söyledi.

Göçmen tehdidinin hala geçerli olduğunu hatırlatan Theodorikakos, her gün 300 ila 400 göçmenin sınırları geçmesinin engellendiğini belirtti.

Frontex’in bölgedeki rolünün önemine de değinen Bakan Theodorikakos, 2023 yılında sınır koruma için 400 personelin daha görevlendirileceğini ifade etti.

Sınırları korumak için hayata geçirilen “Akritas” projesi hakkında da büyükelçileri bilgilendiren Theodorikakos, sınır boyunca inşa edilen çelik çitin önemine değinerek 100 milyon euroluk devlet bütçesi ile 35 kilometrelik ek çitin inşaatına başlanacağını açıkladı.

Theodorikakos son olarak AB üyesi ülkeler arasında göçmen konusunda iş birliği ve dayanışma olması gerektiğini belirtti.

Toplantıya büyükelçilerin yanı sıra Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios, Meriç İlinden Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Dimitris Petkoviç ve Dedeağaç Belediye Başkanı Yannis Zambukis ile bölge milletvekilleri de katıldı.

Haberler


Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek

Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi