Anasayfa


16-04-2015
Altın Şafak davası başlıyor…
Irkçı Altın Şafak Partisi lideri Nikos Mihaloliakos'un ve bazı milletvekillerinin suç örgütü yönetme ve örgüte üye olmakla suçlandığı Altın Şafak Partisi (Hrisi Avgi) ile ilgili davanın görülmesine 20 Nisan'da Atina'da başlanacak.
16 Nisan 2015 Perşembe

Atina yakınlarındaki Koridallos Cezaevinde oluşturulan mahkeme salonunda, parti lideri Mihaloliakos'un yanı sıra bazı Altın Şafak milletvekillerinin ve parti üyelerinin de aralarında bulunduğu 69 sanık, ağır ceza mahkemesince yargılanacak.

Yunanistan'da, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra parlamentoda grubu bulunan bir siyasi partinin, suç örgütü oluşturmaktan yargılanacağı ilk davada mahkeme, Altın Şafak'ın bir Nazi oluşumu olup olmadığına, üyelerinin işlediği cinayet, silahlı soygun ve ırkçı saldırı suçlarının partinin politikası olup olmadığına karar verecek.

Yabancı basın mensuplarının da ilgi gösterdiği davada 100'ün üzerinde savunma avukatı görev yapacak, 130'un üzerinde tanık dinlenecek.

Altın Şafak ile ilgili dava 1,5 yıl önce açılmasına rağmen personel yetersizliği nedeniyle başlatılamamıştı.

Atina'da, 2013 yılında solcu rap şarkıcı Pavlos Fissas'ın Altın Şafak üyesi Yorgos Rupakias tarafından öldürülmesinin ardından Altın Şafak'ın suç örgütü kapsamına alınması için Kamu Düzeni Bakanlığı tarafından çalışma başlatılmıştı. Yüksek Mahkeme Savcılığı tarafından sürdürülen soruşturma sonucunda, aleyhinde suç örgütü yönetme ve örgüte üye olma suçlarından iddianame hazırlanan Altın Şafak'ın, arasında parti lideri Mihaloliakos'un da bulunduğu 9 milletvekili tutuklanarak Koridallos Cezaevine konulmuştu.

Mihaloliakos ve milletvekili Yannis Lagos, bir süre önce 18 aylık yasal ön tutukluluk süresini tamamladıkları gerekçesiyle şartlı olarak serbest bırakılmıştı. Halen 4 milletvekili tutuklu bulunan Altın Şafak Partisi, 25 Ocak seçimlerinde aldığı 6,28'lik oy oranıyla 17 milletvekili çıkarmıştı.

Haberler


UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final eşleşmeleri belli oldu

Yapay Zeka: Fırsatlar ve Dezavantajlar

Edirne’de ‘Balkan İş Forumu’

Bu geceden itibaren yağışlar etkili olacak

Topsidis, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Shinas’la görüştü

Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor

İran ve İsrail merkezli kurum ve kuruluşlarda güvenlik önlemleri artırıldı

YDP’nin Beleri adaylığına muhalefetten tepki

Yunanistan askeri heyetinden Edirne’deki tugay komutanlığına ziyaret

10 Yunanlıdan 7’si yaşam standartlarının kötüleşmesinden şikayet ediyor

Dendias bugün Meriç iline geldi