Anasayfa

01-02-2023
Ana muhalefetten meclisteki oylamalara katılmama kararı
Ana muhalefet partisi SİRİZA lideri Aleksis Çipras, partisinin seçime kadar yasamaya ilişkin oylamalara katılmayacağını belirterek, Başbakan Kiriakos Miçotakis’e seçim çağrısında bulundu.
1 Şubat 2023 Çarşamba

Ana muhalefet partisi SİRİZA lideri Aleksis Çipras, partisinin seçime kadar yasamaya ilişkin oylamalara katılmayacağını belirterek, Başbakan Kiriakos Miçotakis’e seçim çağrısında bulundu.

Çipras basına yaptığı açıklamada, ülkedeki bakanlar, parti liderleri, Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekilleri, gazeteciler ve Yunanistan Silahlı Kuvvetlerinin ileri gelenlerinin Yunanistan İstihbarat Teşkilatı (EYP) tarafından dinlendiği iddialarını hatırlatarak, SİRİZA’nın sunduğu gensoru çerçevesinde mecliste yapılan tartışmalarla birlikte bu iddiaların göz ardı edilemeyecek yeni gerçeklikleri ortaya koyduğunu ifade etti.

Dinleme skandalından Miçotakis’i sorumlu tutarn Çipras, "Bu hükümet bizim için ve her demokratik vatandaş için siyasi ve etik olarak devriktir. Bir saniye daha iktidarda durup Yunan halkını ilgilendiren kritik kararları veremez. Bu nedenle meclisin derhal feshedilmesini ve anayasanın öngördüğü gibi en geç üç hafta içerisinde halk iradesine başvurulmasını istiyoruz." dedi.

Aşırı sağcı, Neo-Nazi Altın Şafak partisinin devamı niteliğindeki siyasi oluşumların meclise girmesini engelleyecek yasal düzenlemeleri hariç tutan Çipras, "Bundan sonra meclisteki hiçbir oylamaya katılmayacağız." diye konuştu.

Haberler


Alkol ve sigara satışında dijital yaş doğrulama sistemi

Midilli’de şap alarmı: Hayvancılık ürünlerine kapsamlı yasaklar getirildi

Atina’da emekliler zam talebiyle sokağa çıktı

Rodop ilinde tarımın geleceği Gümülcine’deki kongrede tartışılacak

Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti İskandinav pazarına açılıyor

ABTTF’den 21 Mart mesajı: “Irkçılık ve ayrımcılık devam ediyor”

Gümülcine’de “Müzik Birleştirir” konseri

Büyükelçi Çağatay Erciyes’ten Batı Trakya’ya bayram ziyareti

Başkonsoloslukta bayram coşkusu

Plastik kapaklar umuda dönüşüyor

Batı Trakya Türk heyeti, Viyana’daki AGİT toplantısına katıldı

Pire Türk Şehitliği’nde 18 Mart anma töreni